Δεν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο Φιλιατών

«Καλυμμένο το Νοσοκομείο για έναν τουλάχιστον μήνα» λέει η διοικητής του κ. Μαρκούλα»

Τη στιγμή που πολλά δημόσια νοσοκομεία της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα και λοιπά υλικά λόγω της κόντρας μεταξύ της κυβέρνησης και των εταιρειών προμήθειας, για τον τρόπο αποπληρωμής των χρεών, το Νοσοκομείο Φιλιατών, δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ελλείψεων, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και για τα κέντρα Υγείας του Νομού.
Η κατάσταση δεν έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα ώστε να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, όπως συμβαίνει σε αρκετά νοσοκομεία ανά τη χώρας. Η ελπίδα τώρα είναι να βρεθεί η χρυσή τομή στην κόντρα που έχει ξεσπάσει, ώστε στο άμεσο μέλλον να μην εμφανιστούν συμβάντα που έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους σε άλλες περιοχές, σύμφωνα και με τις καταγγελίες ασθενών.

Τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα, όπως τονίζει η διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών, δεν αναμένεται να υπάρξουν σοβαρές ελλείψεις αφού υπάρχουν τα βασικά αναλώσιμα ιατρικά υλικά, ενώ η Πρόεδρος των Εργαζομένων τονίζει ότι παρά το θέμα που υπάρχει με τους προμηθευτές, τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή δεν δημιουργείται σημαντικό έλλειμμα σε κάποιον τομέα ή τμήμα του Νοσοκομείου.

«Καλυμμένοι για τον επόμενο 1-1,5 μήνα»
Μπορεί να έχει αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντα της διοικητού του Νοσοκομείου Φιλιατών ένα μήνα πριν, αλλά έχει καταφέρει σε αυτό το χρονικό διάστημα, να προβεί σε ενέργειες οι οποίες θεωρούνται αναγκαίες, ώστε ο τομέας της υγείας στο Νομό να αναβαθμιστεί και να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι επαφές με τοπικούς και μη φορείς, μεταξύ αυτών με τον Νομάρχη κ. Γιόγιακα, αλλά και τον υπεύθυνο του τομέα υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή του Νομού κ. Κατσούρα. Ενώ έχει ήδη καταθέσει αίτημα για την κάλυψη των οργανικών θέσεων στα Κ.Υ της Θεσπρωτίας που εποπτεύονται από το Νοσοκομείο.
Ο λόγος για την κ. Ιουλία Μαρκούλα, που ως γνωστό είναι εδώ και λίγο καιρό η νέα διοικητής στο Νοσοκομείο Φιλιατών Σύμφωνα λοιπόν με την κ. Μαρκούλα «σε ότι αφορά τις προμήθειες είμαστε καλυμμένοι για τον επόμενα ένα μήνα τουλάχιστον». Όπως η ίδια λέει, αυτό συμβαίνει γιατί παρέχεται η δυνατότητα στα δημόσια νοσοκομεία να προμηθευτούν υλικά που αρκούν για έναν τουλάχιστον μήνα.
«Ιδιαίτερη προετοιμασία», όπως λέει η κ. διοικητής, «έγινε για την μονάδα τεχνητού νεφρού που αποτελεί μια πολύ ευαίσθητη μονάδα». Εκεί τα απαιτούμενα υλικά που υπάρχουν ήδη στο νοσοκομείο επαρκούν για ενάμιση μήνα.

«Φροντίζουμε να έχουμε καλυμμένα και τα Κέντρα Υγείας»
Όσον αφορά τα Κέντρα Υγείας, τα οποία όπως ειπώθηκε εποπτεύονται από το Νοσοκομείο, η κ. Μαρκούλα επισημαίνει ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην εμφανιστούν σοβαρές ελλείψεις και σε αυτά.
«Έχω πραγματοποίησει επαφές και έχω συζητήσει με τα Κέντρα Υγείας και θεωρώ ότι δεν υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις». Μάλιστα, όπως λέει, έχει αποστείλει ήδη έγγραφο σε όλα τα Κ.Υ του Νομού, με σκοπό να ορίσουν υπεύθυνο, ώστε να μην λείπει το παραμικρό από τις πρώτες βοήθειες αυτών.
«Φροντίζουμε και θα φροντίζουμε, στο μέτρο του δυνατού να είναι καλυμμένα και αυτά», καταλήγει η κ. Μαρκούλα.
«Δεν υπάρχουν τρανταχτά προβλήματα»
Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Φιλιατών, Ελευθερία Αθανασίου «δεν υπάρχουν τρανταχτά προβλήματα που θα μπορέσουν να θέσουν σε κίνδυνο κάποια ανθρώπινη ζωή».
Μπορεί να αναφέρονται κάποιες μικροελλείψεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αλλά αυτές δεν είναι τέτοιες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δυσάρεστες καταστάσεις.
Αυτό προς το παρόν, αφού όπως λέει η κ. Αθανασίου «βρισκόμαστε εν αναμονή της λύσης και δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας που έχει ξεσπάσει».
neoiagones

Δεν υπάρχουν σχόλια: