Από αύριο η λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Σαγιάδας

Από αύριο Πέμπτη 1η Ιουλίου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα λειτουργούν τα Ιαματικά Λουτρά (Πηλοθεραπεία) στην παραλία Σαγιάδας.
Τα ιαματικά λουτρά, που εγκαινιάστηκαν τον Ιούλιο του 2009, προσφέρουν θεραπευτική δράση σε ανθρώπους που πάσχουν από δερματολογικές ασθένειες, ενώ η πηλοθεραπεία, έχει ευεργετική δράση σε ρευματικά νοσήματα όπως οστεοαθρίτιδα(εκφυλιστική αρθροπάθεια), ρευματοειδή αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, ιννομαλγία και στον χρόνιο πόνο ως εκδήλωση ρευματικών νοσημάτων.

Σύμφωνα με έρευνες ο θεραπευτικός πηλός εξασκεί δράση τοπική και γενική.

Το αποτέλεσμα εφαρμογής είναι η αύξηση θερμοκρασίας του σώματος, δράση στο καρδιακό, κυκλοφοριακό και αναπνευστικό σύστημα, επιρροές στις ανταλλαγές νερού - ηλεκτρολύτη και στις νευροδιαβιβαστικές επίσης επιδρά στο ανοσοποιητικό σύστημα, στην ενεργοποίηση ενζύμων και μεταφοράς τους στην κυκλοφορία, στον μεταβολισμό, και στη γενική κιναισθησία.
Ο πηλός όμως δεν αντικαθιστά τα φάρμακα, αλλά συμβάλλει στη βελτίωση του πόνου, στην ελάττωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της κινητικότητας. Η συμμετοχή στην πηλοθεραπεία παρέχει συμπληρωματική θεραπεία, πιθανή τροποποίηση της εξέλιξης της νόσου, ώστε να αποφευχθεί η έξαρση και να περιοριστεί η επιδείνωση, σταθεροποίηση κάποιων αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν μέσω φαρμακευτικής αγωγής.
Επίσης, έχει ευεργετική δράση ως άριστου συστατικού υλικού καθαρισμού του προσώπου και γενικώς καθαρισμού προσώπου γυναικείας ομορφιάς.
Στη μονάδα πηλοθεραπείας του Δήμου Σαγιάδας θα βρίσκεται καθημερινά ένας ιατρός, ο οποίος θα εξετάζει κάθε πολίτη πριν εισαχθεί στην πισίνα με το λασπόλουτρο, ώστε να μην υπάρχει μετάδοση ασθενειών σε περίπτωση που κάποια πληγή είναι ανοιχτή.
Η λάσπη είναι ανανεώσιμη και η θερμοκρασία καταστρέφει τα μικρόβια.
Τα Λουτρά θα λειτουργούν καθημερινά και σαββατοκύριακο από ώρα 08:00 έως 20:00 και η είσοδος είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: