Συνάντηση Μαγκριώτη με Δήμαρχο Φαναρίου

Στην συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ιωάννη Μαγκριώτη, παρέστη ο Δήμαρχος Φαναρίου κ. Νάστας Αντώνης. Η συνάντηση διεξήχθη την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στη Νομαρχία Πρέβεζας, παρουσία του κ. Νομάρχη, της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Ηπείρου, του βουλευτή κ. Παπαχρήστου, Δημάρχων, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, καθώς και εκπροσώπου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα μεγάλα έργα που είναι υπό μελέτη – υλοποίηση στην Ήπειρο και στη Δυτική Ελλάδα γενικότερα. Αυτά είναι κυρίως τα εξής:


• Η Ιόνια Οδός.
• Η βελτίωση του οδικού άξονα Πρέβεζας Ηγουμενίτσας, από την Ηγουμενίτσα μέχρι και τον Αχέροντα ποταμό, καθώς και το κομμάτι στη γέφυρα της Δέσπως.
• Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο – Αμβρακία.
• Η σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.

Στην ομιλία του ο κ. Νάστας, καλωσόρισε τον Υφυπουργό Υποδομών, ευχόμενος μια επιτυχημένη θητεία. Αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που υλοποιεί ο Δήμος Φαναρίου, τη σύνδεση της έδρας του Δήμου με την Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, το οποίο έχει άμεση σχέση με τη βελτίωση του οδικού άξονα Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα.

Ο Δήμαρχος Φαναρίου παρατήρησε ότι η μελέτη του Υπουργείου για τη βελτίωση της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, φτάνει μέχρι και τον ποταμό Αχέροντα, παραλείποντας το κομμάτι από τον Αχέροντα (οικισμός Μεσοποτάμου) μέχρι και τον κόμβο της Τσουκνίδας, όπου θα γίνει η σύνδεση της Εθνικής Οδού με την έδρα του Δήμου Φαναρίου, το Καναλάκι.

Η παρέμβαση του Δημάρχου Φαναρίου ήταν επιτακτική, καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι έχει πολύ μεγάλη σημασία. Έναντι του κόμβου που θα κατασκευάσει ο Δήμος Φαναρίου, βρίσκεται ο οικισμός της Βαλανιδοράχης καθώς και μερικές από τις σημαντικότερες και ομορφότερες παραλίες του Δήμου, όπως το Αλωνάκι, το Αμόνι, η Σκάλα και η Κερέντζα, δηλαδή παραλίες με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Ο κύριος Νάστας ζήτησε χαρακτηριστικά να γίνει το «πάντρεμα» των δύο έργων, ώστε να υπάρξει συνέργια με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και οφέλη για τον τόπο, όπως η ανάδειξη και η αξιοποίηση του Τουριστικού προϊόντος, στο οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό τόσο ο Δήμος Φαναρίου, όσο και ολόκληρη η Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Φαναρίου ζήτησε ακόμη να συμπεριληφθεί στο έργο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ξεχωριστός κλάδος προς Βαλανιδοράχη, στον κόμβο της Τσουκνίδας. Η κατασκευή κλάδου προς Βαλανιδοράχη απευθείας από την Εθνική Οδό, θα επιτρέψει την άμεση πρόσβαση των επισκεπτών του Δήμου στα παράλια, με σημαντικά και μετρήσιμα οφέλη. Ακόμη, θα κάνει πράξη ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Βαλανιδοράχης, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να διανύουν σημαντικές αποστάσεις για νε έχουν πρόσβαση στον οικισμό.

Η παρέμβαση του κ. Νάστα απέσπασε την υπόσχεση του Υφυπουργού κ. Μαγκριώτη ότι θα εξετάσει το ζήτημα. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ένα πλήρες οδικό δίκτυο αποτελεί βασική προϋπόθεση για έναν τουριστικό νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: