Τη γνησιότητα του dvd για την υπόθεση χρηματισμού του Βασίλη Γιόγιακα, επιβεβαίωσε απόφαση Δικαστηρίου!

Δεν έγινε δεκτό αίτημα της υπεράσπισης να ληφθεί υπόψιν το ελαφρυντικό του δημοσίου συμφέροντος, καθώς ο Θωμάς Δήμας δεν είχε την ιδιότητα δημοσιογράφου
Τα πάνω-κάτω έφερε στην πολύκροτη δικαστική περιπέτεια του τέως Νομάρχη Θεσπρωτίας και νυν βουλευτή της Ν.Δ,Βασίλη Γιόγιακα, αναφορικά με τις καταγγελίες του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας, Θωμά Δήμα, η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Κέρκυρας, η οποία έριξε στα... "μαλακά" την ποινή που πρωτόδικα είχε επιβάλει το Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας για το αδίκημα της παράνομης βιντεοσκόπησης, στον Θ. Δήμα.
Όπως όλοι θυμόμαστε, το επίμαχο βίντεο είχε προβληθεί το 2009 στην τηλεοπτική εκπομπή "Ζούγκλα" του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης αλλά και μηνύσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών. Όμως το δικαστήριο της Κέρκυρας επιβεβαίωσε τη γνησιότητα του βίντεο που προβλήθηκε και στο οποίο, ο Θ. Δήμας που έκανε τη μαγνητοσκόπηση με κρυφή κάμερα φαινόταν να παραδίδει χρήματα στον τότε Νομάρχη. Μάλιστα το δικαστήριο δέχθηκε και κατατέθηκαν από την πλευρά της υπεράσπισης, οι απομαγνητοφωνημένοι αποκαλυπτικοί διάλογοι που περιέχονται στο βίντεο, ενώ ο ίδιος ο Β. Γιόγιακας, παραδέχτηκε ότι η φωνή που ακούγεται στους διαλόγους να συνομιλεί με τον τότε Αντινομάρχη Θωμά Δήμα, είναι η δική του! Ταυτόχρονα, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό αίτημα της υπεράσπισης για να ληφθεί υπόψιν το ελαφρυντικό του δημοσίου συμφέροντος, καθώς ο Θ. Δήμας δεν είχε την ιδιότητα δημοσιογράφου και παρά το γεγονός ότι υπάρχει νομολογία του Αρείου Πάγου, με την οποία η παράνομη βιντεοσκόπηση δεν τιμωρείται όταν αποκαλύπτει ποινικό αδίκημα που δεν μπορεί με άλλο τρόπο να αποκαλυφθεί. Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, καθώς θα ασκηθεί αναίρεση κατά της απόφασης στον Άρειο Πάγο, όμως τα διλήμματα ηθικού και ενδεχόμενα νομικού χαρακτήρα είναι πολλά για τη Νέα Δημοκρατία στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Δημόσια δήλωση των συνηγόρων υπεράσπισης
Αμέσως μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Κέρκυρας, οι Γιαννιώτες δικηγόροι υπεράσπισης (του Θ. Δήμα), Παπαγιάννης Ιωάννης και Λαζάνης Χάρης, έκαναν την παρακάτω δήλωση στο epirusgate:"Τη Δευτερα 4 Μαίου 2015, συζητήθηκε στο Εφετείο Κέρκυρας, η έφεση που είχε ασκήσει ο Δήμας Θωμάς, σχετικά με την πράξη της βιντεοσκόπησης, την οποία είχε διενεργήσει κατά του τότε Νομάρχη και νυν Βουλευτή κ. Γιόγιακα Βασίλειου. Κατά την διάρκεια της δίκης, ύστερα από αίτησή μας (των Δικηγόρων υπεράσπισης του κ. Δήμα), απεβλήθη η πολιτική Αγωγή, λόγω παρέλευσης πενταετούς προθεσμίας, από την άσκηση πολιτικής αγωγής. Επίσης, ανεγνώσθησαν από Δικαστές, και αποσπάσματα από την απομαγνητοφώνηση του εν λόγω DVD, που είχε κατατεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, την βιντεοσκόπηση του οποίου είχε διενεργήσει ο κ. Δήμας κατά του κ. Γιόγιακα. Στο σημείο αυτό να σχολιάσουμε, πως επιβάλλεται, στην χώρα μας να παύσει να ποινικοποιείται η καταγραφή προσώπων, όταν αυτά κατέχουν Δημόσιες θέσεις, και όταν η βιντεοσκόπηση δεν αφορά προσωπικές τους ιδιωτικές στιγμές, αλλά θέματα σχετικά με τον τρόπο άσκησης της δημόσιας Διοίκησης. Ήδη υπάρχουν αποφάσεις του Αρείου Πάγου, καθώς και αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προς αυτήν την κατεύθυνση".


http://epirusgate.blogspot.gr/2015/05/dvd.html#more


5 σχόλια:

Αγκαλίτσας είπε...

Άμα Βασιλάκη μου παραδέχθηκες ότι τοDVD είναι γνήσιο και όχι προϊόν κακόβουλου μοντάζ , τότε έβαλες τα χεράκια σου και έβγαλες τα ματάκια σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο εισαγγελέας που αθώωσε τον Γιόγιακα στο εφετείο – ο ίδιος εισαγγελέας μετά την παραδοχή του Γιόγιακα ότι τοDVD είναι γνήσιο, εκλιπαρούσε τον Δήμα να ζητήσει συγνώμη για να κλείσει άρον-άρον την υπόθεση.
Αυτή την δικαιοσύνη έχουμε;

Μιχάλης Μ. είπε...

Ο εισαγγελέας ζητούσε τη συγνώμη του Δήμα για να τον αθωώσει. Δηλαδή του ζητούσε να παραδεχθεί ότι είναι συκοφάντης και να ζητήσει συγνώμη για την αναστάτωση που προξένησαν οι συκοφαντίες του, την ίδια στιγμή που ο Γιόγιακας παραδεχόταν ότι το DVD είναι γνήσιο και όσα ακούγονται σε αυτό είναι αληθινά. -Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν.
Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμα ο οποίος προτίμησε την τιμωρία του εισαγγελέα στην άρνησή του να ζητήσει συγνώμη, προτάσσοντας με σθένος ότι η τιμή του και η αξιοπρέπειά του δεν του επιτρέπουν να πράξει κάτι τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

«…Τη γνησιότητα του dvd για την υπόθεση χρηματισμού του Βασίλη Γιόγιακα, επιβεβαίωσε απόφαση Δικαστηρίου!...»

«…ο ίδιος ο Β. Γιόγιακας, παραδέχτηκε ότι η φωνή που ακούγεται στους διαλόγους να συνομιλεί με τον τότε Αντινομάρχη Θωμά Δήμα, είναι η δική του!...»

Μα, ο κ. Γιόγιακας ποτέ δεν αμφισβήτησε τη γνησιότητα του DVD . Άλλωστε εδώ και οκτώ χρόνια ουδέποτε υπέβαλε αγωγή για παραποιημένο ή μονταρισμένο DVD.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Δηλαδή αυτός που παραδέχεται την παράνομη συναλλαγή αθωώνεται και αυτός που την καταγγέλλει τιμωρείται;
Αν δεχθούμε ότι οι δικαστές ακολούθησαν κατά γράμμα τους νόμους, τότε είναι ολοφάνερο ότι αυτοί οι νόμοι καλύπτουν την διαφθορά και ευνοούν την άνθισή της.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ως πλειοψηφία νομοθετούν σε αυτή την βουλή, τι έχουν να μας πουν για αυτό το φαινόμενο;