Ολοκληρώθηκε το τριήμερο οδοιπορικό στη Θεσπρωτία των τουριστικών πρακτόρων των Σκοπίων

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο οδοιπορικό στην Θεσπρωτία, από 23-25.05.2015, της αποστολής Τουριστικών Γραφείων και Πρακτόρων της ΠΓΔΜ, και συγκεκριμένα των πόλεων: Σκόπια, Τέτοβο, Βίτολα, Στίπ, Στρούγγα, Κουμάνοβο, Γκόστιβαρ και Πριλέπ.
Με την υλοποίηση των συναντήσεων Β2Β (επιχείρηση προς επιχείρηση) ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενεργειών της Διοίκησης για την προσέλκυση επισκεπτών από όλες τις χώρες της Βαλκανικής που γειτνιάζουν με την Ελλάδα και μπορούν να αξιοποιήσουν την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ για γρήγορη και ασφαλή προσέγγιση της Θεσπρωτίας.
Η δράση των συναντήσεων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24/05/2015 στο ξενοδοχείο SIVOTA DIAMOND RESORT & SPA με την συμμετοχή 23 επιχειρήσεων της Θεσπρωτίας, στα αντικείμενα Τουριστικά Γραφεία – Ξενοδοχεία – Ενοικιαζόμενα Καταλύματα, που συναντήθηκαν με 8 επιχειρήσεις της ΠΓΔΜ. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε με την δυναμική συμμετοχή του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στα Σκόπια και ιδιαίτερα της Συμβούλου ΟΕΥ Α΄ κας Όλγας Μεζερίδου-Φάουοβα, η οποία και συνόδευσε την αποστολή, συνδράμοντας με την πολυετή εμπειρία της στην επιτυχή ολοκλήρωσή της.
Οι συμμετέχοντες Σκοπιανοί, περιηγήθηκαν τόσο στα παράλια όσο και στην ενδοχώρα της Θεσπρωτίας, επισκέφθηκαν το Λιμένα Ηγουμενίτσας και επιχειρήσεις της περιοχής, δήλωσαν κατενθουσιασμένοι με το φυσικό κάλλος της περιοχής, την φιλοξενία μας, και τον πολιτισμικό πλούτο που διαθέτει ο νομός. Διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι το αληθές των διαφημιστικών προωθητικών φυλλαδίων και προβολών που διανέμει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και αντιλήφθηκαν ότι η Θεσπρωτίας ενδείκνυται και για πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού πέραν του δίπτυχου ήλιος και θάλασσα.
Οι επιχειρηματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα και με το πέρας τους, δηλώθηκε η ικανοποίηση και από τις δύο πλευρές και η πρόθεση για εποικοδομητικές συνεργασίες από το αμέσως επόμενο διάστημα.
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τις επιχειρήσεις που προσέφεραν και πάλι αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους συνεργαζόμενες μαζί του για την επίτευξη του κοινού στόχου, και ειδικά το ξενοδοχείο SIVOTA DIAMOND, το ξενοδοχείο ΦΥΛΑΚΑΣ και το SIVOTA HOTEL, τους Φορείς του τόπου που συνέδραμαν σε αυτή την προσπάθειά μας για την προβολή και προώθηση του Τουριστικού προϊόντος της Θεσπρωτίας, και ειδικά τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας ΑΕ και τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
Επίσης επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε την εξαίρετη Σύμβουλο κα Όλγα Μεζερίδου για την άψογη και υποδειγματική συνεισφορά και συνεργασία της στην πραγματοποίηση αυτής της αποστολής.
Ευχόμαστε, το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο θα αποτιμηθεί εν μέρει με το πέρας της φετινής τουριστικής περιόδου, αλλά πολύ περισσότερο της επόμενης, να δικαιώσει τις προσπάθειές μας και οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις ευκαιρίες που δημιουργούμε προς όφελός τους.

1 σχόλιο:

Τυφλοσούρτης είπε...

Το επιμελητήριο Θεσπρωτίας τα ίδια έλεγε και πέρυσι και πρόπερσι. Για επιτυχημένες συναντήσεις μιλούσε και τότε αλλά προκοπή δεν είδαμε. Παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα, επαναλαμβάνει την ίδια τακτική. Καλά τα τραπεζώματα, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν αρκούν μόνο αυτά.