81 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ερώτηση κατατέθηκε από τον Βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριο Κάτση κι από 81 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αφορμή στάθηκαν οι διαμαρτυρίες των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, για τις υπέρογκες αυξήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που είδαν στους λογαριασμούς τους, λόγω της εφαρμοζόμενης τιμολόγησης.


"Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωσή του, όπως αποδεικνύεται και από τη χρονική παράθεση των γεγονότων, ορθά κατηγορεί τη ΡΑΕ για «συμπαιγνία» με την προηγούμενη κυβέρνηση, ώστε να μην προκληθούν δυσμενείς εντυπώσεις σε βάρος της και πως γι' αυτό η απόφαση έμεινε αδικαιολόγητα και προκλητικά στο συρτάρι και δημοσιοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα.
Υπάρχει όμως η ανάγκη με αφορμή τους πρόσφατους «φουσκωμένους» λογαριασμούς που λάβαμε οι περισσότεροι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, να αποτυπωθεί με στοιχεία το τι έκανε η προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΗ, κατόπιν εισηγήσεων της προηγούμενης κυβέρνησης και έχουμε οδηγηθεί σήμερα σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: