Αντιπροσωπεία του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Chatellerault της Γαλλίας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος: «Ευρώπη για τους Πολίτες» συμμετείχε με πενταμελή αντιπροσωπεία στην πόλη Châtellerault της Γαλλίας (05 – 10.05.2015) την 4η κατά σειρά δράση του Προγράμματος με θέμα: «Ενότητα στην ποικιλομορφία – η Κοινωνική Ένταξη ως ένα Ευρωπαϊκό θέμα» (“Unity in diversity – social inclusion as a European issue”).

Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι και ειδικοί επιστήμονες σε θέματα ειδικής αγωγής (ΑμΕΑ), Ευρωπαϊκού σχεδιασμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και διεθνών σχέσεων από τη Γαλλία (Chatellerault), τη Γερμανία (Velbert), την Αγγλία (Corby), την Ισπανία (Castellon de la Plana) και την Ελλάδα (Ηγουμενίτσα). Πραγματοποιήθηκε, επίσης, συνάντηση με τον Γάλλο Ευρωβουλευτή και Πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jean Arthuis. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης αποστολές από το Quebec του Καναδά και τη Σκωτία της Μεγάλης Βρετανίας.
Αντικείμενο του Συνεδρίου είναι “Η Ευρωπαϊκή Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων”, “Πολιτισμός και Κοινωνική Ένταξη”, “Συνεργασία για νέους – προοπτικές στην Ευρώπη”, “Ανεργία και μετανάστευση των νέων στην Ευρώπη”.
Τον Δήμο Ηγουμενίτσας εκπροσώπησαν ο κ. Σταύρος Κατσίλης (Γενικός Γραμματέας του Δήμου και πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως αξιολογητής σχεδίων και χρηματοδοτήσεων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων), ως επικεφαλής της Αποστολής, συνοδευόμενος από τον κ. Παντελή Καραπιπέρη, Υπάλληλο του Δήμου Ηγουμενίτσας, τον κ. Γεώργιο Ντάνη (Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης) και τις κυρίες Ελένη Βρύση, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχωρίου και κα. Σουζάνα Καπνίση, Υπάλληλο του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Κατά την εκεί παραμονή τους συμμετείχαν σε πολλές δράσεις, ενώ εκπροσώπησαν τον Δήμο σε τρεις Ομάδες Εργασίας (Workshops). Ο κ. Κατσίλης με την κα Βρύση συμμετείχαν στο Workshop «Μετανάστευση και ανεργία των νέων στη Ευρώπη», ). ο κ. Καραπιπέρης συμμετείχε στο Workshop «Συνεργασία για τα παιδιά και τους νέους», ενώ ο κ. Ντάνης με την κα. Καπνίση συμμετείχαν στο Workshop «Πολιτισμός και Κοινωνική Ένταξη».
Στα σεμινάρια έγινε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων με απώτερο στόχο τη σύναψη νέων συνεργασιών, ενώ παράλληλα ελήφθησαν αποφάσεις για υποβολή προτάσεων σε άλλα παρόμοια Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το ERASMUS+, HORIZON 2020, Europe for Citizens και το URBACT III.
Το Ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα έχει διάρκεια δύο ετών (1.09.2013 -31.08.2015) και περιλαμβάνει διάφορες δράσεις. Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν ήδη τέσσερις Δράσεις και η αυλαία θα κλείσει στο Velbert της Γερμανίας (18.06.2015 – 21.06.2015), όπου θα γίνει η τελική αποτίμηση του προγράμματος και η οριστική συμφωνία για υποβολή προτάσεων για περαιτέρω δράσεις στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

thesprotikospalmos

Δεν υπάρχουν σχόλια: