Βρετανός οινολόγος επισκέπτεται τους αμπελώνες του Αβέρωφ στο Μέτσοβο και μαγεύεται

To οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο επισκέφθηκε ο διάσημος Βρετανός οινολόγος Άντριου Μπάροου.
Στο site του, spittoon.biz, δημοσίευσε την εμπειρία του, εκθειάζοντας τους σκαρφαλωμένους στις πλαγιές της Πίνδου αμπελώνες.

«Στη βόρεια Ελλάδα ο ήλιος δύει με τέτοιο τρόπο που σχηματίζει καθοριστικές σκιές στο τοπίο ενώ το μικρό μας γκρουπ περιπλανιέται και μένει άφωνο από τη θέα» γράφει ο Βρετανός σομελιέ, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν μπορούσε να αντισταθεί στον πειρασμό και να κάνει αναστροφή για να τραβήξει μια φωτογραφία πάνω στην πλαγιά «τις απόμακρες με τους μπλε χρωματισμούς βουνοκορφές που απλώνονται μπροστά στα πόδια μας και που συναγωνίζονται πολλά μέρη για την πιο εκπληκτική θέα αμπελώνα στον κόσμο».

Ο Μπάροου ενημερώνει τους Βρετανούς αναγνώστες πως πρόκειται για τους αμπελώνες του οινοποιείου Κατώγι Αβέρωφ, το οποίο «παράγει μια σειρά από ανώτερης ποιότητας κρασιά» και το οποίο «το συστήνω πραγματικά για μία επίσκεψη».
Τέλος, το tip που δίνει στους αναγνώστες του είναι πως στο Κατώγι θα βρει κανείς τους αμπελώνες του Γινιέτς, σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων, «ένα από τα υψηλότερα της Ευρώπης» και πως είναι το πρώτο μέρος στην Ελλάδα όπου παράχθηκε το καμπερνέ σοβινιόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: