Νεκρά άλογα βρέθηκαν στο Πάπιγκο


Επίθεση από λύκους ή αρκούδες, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δέχθηκαν δύο άλογα που ζούσαν σε ημιάγρια κατάσταση κοντά στο Πάπιγκο Ζαγορίου και εντοπίστηκαν από κατοίκους της περιοχής νεκρά. σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον οικισμό.
Το γεγονός ότι ο θάνατος των δύο ζώων πρέπει να έχει επέλθει πολλές μέρες νωρίτερα, δεν επιτρέπει να προσδιοριστεί ακριβώς η αιτία που τον προκάλεσε.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Δήμος Ζαγορίου. Ο δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως από την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα δυο άλογα, το πιθανότερο είναι να τα έχουν κατασπαράξει λύκοι η αρκούδες.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, στην ευρύτερη περιοχή ζουν εδώ και χρόνια ελεύθερα σε ημιάγρια κατάσταση, περίπου 20 άλογα, τα οποία κατά καιρούς εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους.

Το περιστατικό επαναφέρει στην επικαιρότητα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τα ορεινά χωριά του Ζαγορίου λόγω των επιθέσεων και των καταστροφών που προκαλούν σε κτηνοτροφικές μονάδες, κήπους και καλλιέργειες, κυρίως αρκούδες και αγριογούρουνα που περιφέρονται στην περιοχή.

Υπενθυμίζοντας πως η αρκούδα είναι προστατευόμενο είδος, ο κ. Σπύρου επανέλαβε το αίτημα των κατοίκων για αποζημιώσεις όσων έχουν ζημίες από άγρια ζώα, καθώς όπως τόνισε, πρόκειται για συνηθισμένο πλέον φαινόμενο στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: