Η ΕΕ αναγνώρισε την αντιπολίτευση ως το νόμιμο εκπρόσωπο της Συρίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί το Συνασπισμό της αντιπολίτευσης της Συρίας ως το νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού, όπως ανακοίνωσαν χθες βράδυ οι υπουργοί Εξωτερικών των «27» μετά τη λήξη του συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
Οι Ευρωπαίοι εκφράζουν την ελπίδα ότι ο Συνασπισμός θα συνεχίσει να εργάζεται χωρίς απαγορεύσεις, με σεβασμό στις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας και με τη συμμετοχή όλων των αντιπολιτευόμενων οργανώσεων και όλων των τομέων της συριακής κοινωνίας, τονίζεται στην ανακοίνωση που υιοθέτησαν οι υπουργοί.

Η ΕΕ δηλώνει έτοιμη να στηρίξει αυτόν το νέο Συνασπισμό στις προσπάθειές του και στις σχέσεις του με τη διεθνή κοινότητα. Οι υπουργοί κάλεσαν επίσης την ηγεσία του Συνασπισμού να έρθει σε επαφή με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λάκνταρ Μπραχίμι, για να του παρουσιάσει το πολιτικό πρόγραμμά της.
Οι περισσότερες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης υπέγραψαν στις 11 Νοεμβρίου στη Ντόχα μια συμφωνία για τη συγκρότηση ενός «Συνασπισμού», στόχος του οποίου είναι να αγωνιστεί ενωμένος απέναντι στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: