Παρολίγον τραγωδία με ανατροπή λεωφορείου του ΚΤΕΛ

Παρολίγον τραγωδία σήμερα το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας, όταν λεωφορείο του Υπερστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη. Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Αγρίνιο - Ιωάννινα και είχε ξεκινήσει από την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας στις 11:45 σήμερα το πρωί με επτά επιβάτες. Στην περιοχή «Πλατανάκια», λίγο πριν το Χάνι Τερόβου, ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχό του, με το όχημα να προσκρούει στα βράχια και να ανατρέπεται στη μέση του οδοστρώματος.

Από θαύμα δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί και μόνο μία γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά, Ωστόσο το σύνολο των επιβατών διακομίστηκε με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ΙΧ αυτοκίνητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για προληπτικούς λόγους, ενώ στο νοσοκομείο μετέβη και ο οδηγός του ΚΤΕΛ.
Το ατύχημα αποδίδεται σε ολισθηρότητα του οδοστρώματος, καθώς τόσο ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας, όσο και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Μεταφορών Περιφέρειας Ηπείρου Αλέξανδρος Μπαλακέρας σημείωσαν πως ο οδηγός ήταν έμπειρος ενώ δεν προκύπτει υπέρβαση του ορίου ταχύτητας από τον έλεγχο του ταχογράφου.
Για αρκετή ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με προβλήματα, μέχρι το σημείο να φτάσουν δύο γερανοφόρα οχήματα για να απομακρύνουν το λεωφορείο και να απελευθερώσουν τον δρόμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ η Εθνική Οδός Ιωαννίνων – Άρτας έκλεισε για έξι ολόκληρες ώρες λόγω εκτροπή νταλίκας στην περιοχή της Κανέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: