Καλή η συνεργασία Αστυνομίας Ελλάδας - Αλβανίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα στα Ιωάννινα, η επίσημη συνάντηση εργασίας του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Δημήτριου Τσακνάκη με τον ομόλογό του, Γενικό Διευθυντή Αστυνομίας Αλβανίας, κ. Haki Cako.
Οι δυο Αξιωματούχοι συνοδευόταν από αντιπροσωπείες ανώτατων Αξιωματικών, οι οποίοι προΐστανται ή εποπτεύουν Υπηρεσίες και περιοχές που εμπίπτουν στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας των δυο χωρών.

Ειδικότερα, από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Γεώργιος Καραΐτσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ., Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Δημοσθένης Χρήστου και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Πέτρος Μοσκοφίδης.
Από την πλευρά της Αλβανικής Αστυνομίας συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής για το οργανωμένο έγκλημα, κ. Ardian Cipa, ο Γενικός Διευθυντής για τα σύνορα και τους μετανάστες, κ. Genc Merepeza, ο Διευθυντής Αστυνομικής Συνεργασίας κ. Arjan Rugji, ο Διευθυντής Αστυνομίας Νομού Αργυροκάστρου κ. Kastriot Skenderi και ο Διευθυντής Αστυνομίας Νομού Κορυτσάς για τα σύνορα, κ. Dashamir Spaho.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σχετικά με την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως στους τομείς της διακίνησης ναρκωτικών, της εμπορίας όπλων, της διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, της παράνομης μετανάστευσης και του διασυνοριακού εγκλήματος.
Επίσης, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της υπάρχουσας αστυνομικής συνεργασίας, αναδείχτηκε το πολύ καλό επίπεδο ανταπόκρισης των δυο πλευρών και διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας.
Σημειώνεται ότι για την προετοιμασία και το συντονισμό της σημερινής συνάντησης, προηγήθηκε χθες (28-05-2015) συνάντηση αντιπροσωπειών ανώτατων – ανώτερων αξιωματικών των δυο χωρών, στους Αγίους Σαράντα, όπου αναλύθηκαν εκτενώς ζητήματα σχετικά με τη περαιτέρω προώθηση και θεσμοθέτηση στους τομείς της διασυνοριακής συνεργασίας και της μετανάστευσης.
Επιπλέον προσδιορίσθηκαν τα περαιτέρω βήματα για την ολοκλήρωση νομικού πλαισίου συνεργασίας επί θεμάτων επανεισδοχής και αστυνομικής συνεργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: