Ο Ευστάθιος Γιαννούλης Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου

Νέος Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Ηπείρου, του οργάνου που έχει επιφορτιστεί με το κρίσιμο αυτό θέμα της περιφέρειας και που θα αναλάβει ενεργό ρόλο μόλις οι επιμέρους φορείς κλείσουν, επανεκλέχτηκε ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης.
Έτσι, τώρα ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου μέσα στο επόμενο εξάμηνο να λειτουργήσει ο Φορέας.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Δημ. Κατηρτσίδης, ο δημοτ. σύμβουλος Ιωαννίνων Στέφανος Μάντζιος, ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ο δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και ο δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης.

Εξάλλου, το ζήτημα της σωστής και ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων αποτελεί στοίχημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ ένα σημαντικό βήμα για να λυθεί το πρόβλημα και να λιγοστέψει το κόστος για τους πολίτες, έγινε πρόσφατα με την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου που ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και των Συνδέσμων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, η οποία αφορούσε την δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Ένα έργο με προϋπολογισμό 12.320.375 ευρώ, το οποίο είναι έτοιμο προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στο πρόσφατο συνέδριό της επανέλαβε την θέση της, ότι δηλαδή το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αφορά αποκλειστικά τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και είναι σημαντικό να τεθούν σε ριζική αναθεώρηση, με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης, τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: