Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Η καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων έχει φτάσει στο απροχώρητο

Με δυο επιστολές, μια στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας και μια στο δήμο Ηγουμενίτσας, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας διαμαρτύρεται για τη καταπάτηση κοινόχρηστων χωρών η οποία, όπως υποστηρίζει, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι επιστολές έχουν ως εξής:


«Προς: Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας

κ. διευθυντά
σας ενημερώνουμε ότι η καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων, ειδικά στον Πεζόδρομο, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεχόμαστε, καθημερινά, καταγγελίες από συναδέλφους, πως τα τραπεζοκαθίσματα καταλαμβάνουν χώρο πολύ μεγαλύτερο από τα 2,50 μ. που προβλέπονται στον κανονισμό.
Παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να υπάρχουν καθημερινοί έλεγχοι, ειδικά σε ώρες αιχμής της εμπορικής κίνησης, γιατί μέχρι τώρα είναι ελλιπείς, για να εξασφαλιστεί ότι θα τηρείται η νομιμότητα στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών, τεντών και λοιπών κατασκευών. Πιστεύουμε ότι με την ουσιαστική παρέμβασή σας, μπορεί, επιτέλους, να λυθεί ένα χρόνιο, άλυτο πρόβλημα.»

«Προς: Δήμο Ηγουμενίτσας

κ. δήμαρχε
μετά τα όσα σας έχουμε μεταφέρει, γραπτώς και προφορικώς, κάνουμε ύστατη έκκληση να εφαρμόσετε τον κανονισμό χρήσης κοινόχρηστων χώρων.
Σας ενημερώνουμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο κι όπως μας ενημερώνουν, καθημερινά, οι συνάδελφοι, η καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων γίνεται πλέον με τρόπο προκλητικό, οδηγώντας σε προστριβές και αντεγκλήσεις μεταξύ επαγγελματιών.
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι αν, άμεσα, δεν δώσετε μόνιμη λύση στο πρόβλημα, θα μας εξωθήσετε σε διαδικασίες που δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε.»



1 σχόλιο:

Νονός της νύχτας είπε...

Ποιος μεγαλόσχημος πολιτικός «προστατεύει» τους παρανομούντες;