Ενημερωτικές ημερίδες για υλοτόμους - δασεργάτες

Σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου
Με τις πρώτες τρεις ημερίδες για υλοτόμους - δασεργάτες, άνοιξε από την Περιφέρεια Ηπείρου κύκλος ημερίδων για ζητήματα που αφορούν επαγγελματικούς κλάδους, με στόχο την ενημέρωση των μελών τους σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης εργατικών ατυχημάτων, σε ασφαλιστικά- συνταξιοδοτικά ζητήματα κ.α..


Συντονιστής της πρωτοβουλίας είναι ο Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδυσσέας Πότσης. ενώ στην οργάνωσή τους συμμετέχουν οι Δήμοι Μετσόβου, Ζαγορίου, Κόνιτσας και Πωγωνίου, οι Ενώσεις Δασικών Συνεταιρισμών Ηπείρου και το ΕΚΑΒ Ηπείρου.

Οι πρώτες ημερίδες έγιναν σε Μέτσοβο (Παρασκευή), Τσεπέλοβο (Σάββατο), Κόνιτσα (Κυριακή), τις οποίες παρακολούθησαν σχεδόν σύσσωμοι οι δασεργάτες της κάθε περιοχής, οι κατά τόπους Δήμαρχοι, Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνστ. Σιαράβας.

Μετά την ενημέρωση για τα επιμέρους προγραμματισμένα θέματα, που κατά περίπτωση έγιναν από εξειδικευμένα στελέχη, ακολούθησε συζήτηση για γενικότερα ζητήματα που αφορούν τους δασεργάτες. Ως κυρίαρχο τέθηκε ο κατακερματισμός των δασικών συνεταιρισμών και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα επανεξέτασης του θεσμικού πλαισίου, ώστε να αποτρέπεται η συμμετοχή σε αυτούς όσων δεν είναι κατ΄ επάγγελμα δασεργάτες.

Την ικανοποίησή του για τη θετική ανταπόκριση που είχαν οι τρεις πρώτες συναντήσεις εξέφρασε μετά την ολοκλήρωσή τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, ο οποίος πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, η Περιφέρεια Ηπείρου θα συνεχίσει να συνδράμει με όποιο τρόπο μπορεί κι άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Για την τρέχουσα εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί άλλες τρεις ημερίδες και συγκεκριμένα:

Παρασκευή 22 Μαΐου και ώρα 5:00 μ.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα Διστράτου Κόνιτσας

Σάββατο 23 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα Βωβούσας

Κυριακή 24 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο Πωγωνίου (Καλπάκι)



Δεν υπάρχουν σχόλια: