Σεμινάριο για την πιστοποίηση των μονοπατιών της Ηπείρου

Η Περιφέρεια συνεχίζοντας τις προσπάθειες της για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον εναλλακτικό τουρισμό της Ηπείρου, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, διοργάνωσε διήμερο σεμινάριο στην Κόνιτσα, με αντικείμενο την "Πιστοποίηση των μονοπατιών".
Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευόμενοι από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν σχέση με το αντικείμενο, ήτοι μέλη ορειβατικών συλλόγων, στελέχη του τουριστικού κλάδου κ.ά.. Το θεωρητικό σκέλος έγινε στο Δημαρχείο Κόνιτσας και το πρακτικό σε μονοπάτια της περιοχής. Τεκμηριωμένες εισηγήσεις έγιναν από τα μέλη της Γερμανικής Ένωσης Πεζοποριών Liane Jordan και Dirk Zimmermann.
Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η μετάδοση τεχνογνωσίας στους συμμετέχοντες ώστε να έχουν τη δυνατότητα καταγραφής διαδρομών στην Ήπειρο, με επιδίωξη να αποκτήσουν την ευρωπαϊκή πιστοποίηση, προκειμένου στη συνέχεια να αξιοποιηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό για την αύξηση της επισκεψιμότητάς τους από Ευρωπαϊκές και άλλες αγορές.
Το σεμινάριο περιελάμβανε: περιγραφή-ανάλυση των κριτηρίων ποιότητας με έμφαση στα κριτήρια επιλογής και στα κριτήρια συγκεκριμένων τμημάτων της διαδρομής, πεζοπορία στην περιοχή με καταγραφή δεδομένων, ανάλυση-αξιολόγηση αυτών και μετατροπή τους σε ψηφιακή μορφή, παρουσίαση κανόνων σήμανσης κ.ά..

Την ευθύνη του διοργανωτικού σκέλους είχαν οι κ.κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας (από το Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας) και Χαρητάκης Παπαϊωάννου ( από την «Ήπειρος» Αναπτυξιακή).

Δεν υπάρχουν σχόλια: