Ανακοίνωση του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, σχετικά με την λειτουργία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Πριν από δύο χρόνια, αποφασίστηκε η μεταφορά του Τμήματος Ιχθυοκομίας − Αλιείας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου με έδρα την Ηγουμενίτσα, στο Μεσολόγγι. Μαζί με άλλα τμήματα συγχωνεύτηκε στο Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος με έδρα το Μεσολόγγι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της λειτουργίας του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας.
Παράλληλα αποφασίστηκε η λειτουργία Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα την Ηγουμενίτσα σε μια προσπάθεια να εξισορροπηθούν οι απώλειες από την δυσμενή εξέλιξη με τη μεταφορά του τμήματος Ιχθυοκομίας – Αλιείας. Ωστόσο, παρά τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν τότε η λειτουργία του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα δεν αναβαθμίστηκε.

Η προ διετίας απόφαση, για τη λειτουργία Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα την Ηγουμενίτσα θα έπρεπε να συνοδεύεται και από την ποιοτική αναβάθμισή τους καθώς και από τη δημιουργία νέων καινοτόμων τμημάτων για την όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή εκπαίδευσης στους φοιτητές. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό θα είναι το αίτημά μας στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Όλοι μας, αιρετοί και μη εκπρόσωποι της Ηπείρου πρέπει να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των σχολών των περιοχών μας υπό τον συντονισμό όποτε είναι αναγκαίο της Περιφέρειας Ηπείρου χωρίς να προκαλούμε εσωστρέφεια.
Αιτήματα για τη μεταφορά της έδρας του ενός ή του άλλου Τμήματος, δεν συνάδουν με την προσπάθεια συνολικής ανάπτυξης των ΤΕΙ Ηπείρου που πρέπει να είναι ο κοινός μας στόχος. Με αιτήματα αυτού του είδους, δεν εξυπηρετούμε ούτε τους φοιτητές, ούτε την Παιδεία. Προκαλούμε μόνο ένταση μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και συμβάλουμε στη δημιουργία κλίματος καχυποψίας.

Ηγουμενίτσα, 25 – 05 - 2015


1 σχόλιο:

Καθηγητής είπε...

Άλλο τμήμα και άλλο σχολή. Ο Ιωάννου είπε για μεταφορά έδρας της σχολής, όχι των τμημάτων. Θα βγει τώρα από πάνω ο Ιωάννου και θα πει «εγώ δεν είπα τέτοιο πράγμα» . Και θα έχει δίκιο.
Η επιπόλαια αντιμετώπιση των θεμάτων στο κυνήγι του πρόσκαιρου εντυπωσιασμού , τα έχει αυτά.