Όλα τα χρήματα των φορέων Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας μέχρι τις 5 Ιουνίου

Επείγουσα μεταφορά των υπολοίπων 1.193 τραπεζικών λογαριασμών των φορέων Δημοσίου στον κεντρικό λογαριασμό του κράτους διέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.
Με απόφασή του, η οποία φέρει επισήμανση «Εξαιρετικώς Επείγουσα Επίδοση» προβλέπεται 1.193 φορείς Δημοσίου καλούνται να δώσουν τα... ρέστα τους στο κράτος με καταληκτική ημερομηνία την 5η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση, τα υπόλοιπα διαθέσιμα μεταφέρονται στον κεντρικό λογαριασμό του κράτους και κλείνουν οι υπόλοιποι λογαριασμοί που διατηρεί η Κεντρική Διοίκηση σε εμπορικές τράπεζες.
Οπως αναφέρει η αρ.Πρ. 2/35481/ΔΛΔ απόφαση του κ. Μάρδα με την επισήμανση, «Εξαιρετικώς Επείγουσα με Επίδοση», αποφασίστηκε «η μεταφορά των τυχόν πιστωτικών υπολοίπων, λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης που τηρούνται στις εμπορικές τράπεζες στο λογαριασμό Νο 200 ‘Ε.Δ-
Συγκέντρωση εισπράξεων και πληρωμών», υπολογαριασμός Νο 200543’Μεταφορά από διάφορους Λογαριασμούς’, ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος-Κεντρικό Κατάστημα».
Ειδικότερα, η απόφαση αυτή αφορά σε 1.039 λογαριασμούς, που τηρούνται στην τράπεζα Πειραιώς, 119 στην Εθνική Τράπεζα, 28 στην Alpha Bank και 7 στην Eurobank. Όπως ορίζεται, «η μεταφορά των υπολοίπων και το κλείσιμο των λογαριασμών ολοκληρώνεται μέχρι την 5η Ιουνίου» ενώ τα υπόλοιπα αυτά «εισάγονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, υπό τον ΚΑΕσόδου 3916 ‘Χρηματικά υπόλοιπα περιουσίας ειδικών ταμείων, λογαριασμών και νομικών προσώπων που καταργούνται».

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση Μάρδα και τους 1.193 φορείς που καλούνται να δώσουν τα υπόλοιπά τους., εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: