Είναι ρατσισμός

Ρατσισμός είναι ο διαχωρισμός και στοχοποίηση μιας πληθυσμιακής ομάδας, με βάση κάποιο κοινό χαρακτηριστικό των μελών της.
Αυτό που συμβαίνει με τους ανέργους, που κανείς εκ του κυβερνητικού συνασπισμού δεν ασχολείται μαζί τους και με τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σαν να μην υπάρχουν, είναι ρατσισμός!
Αυτό που συμβαίνει εις βάρος των μελών της παραγωγικής οικονομίας, υπέρ της νομενκλατούρας και των βολεμένων του κομματικού κράτους, είναι ρατσισμός!


Αυτό που συμβαίνει με τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι ρατσισμός. Χωρίς προστασία νόμου Κατσέλη εν μέσω εσωτερικής υποτίμησης 25%+ και χωρίς δικαίωμα ακατάσχετου λογαριασμού, χωρίς ασφάλιση, χωρίς δικαίωμα επιδόματος ανεργίας και χωρίς εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο, είναι ρατσισμός!

Ναι, ξέρω τι είναι ρατσισμός. Είναι αυτό που ζούμε!

Η ιδέα να πληρώνει +3% ΦΠΑ όποιος χρησιμοποιεί μετρητά είναι στη βάση της ρατσιστική: Διαχωρίζει τους ανθρώπους σε "εντός συστήματος" και "εκτός συστήματος".
Προέρχεται προφανώς από συμβούλους που στερούνται επαφής με την κοινωνία και την πραγματική οικονομία, και είναι πρωτίστως αντι-αριστερό μέτρο που πλήττει κυρίως τους οικονομικά αδύναμους.

Ρατσιστικά!

Εξηγώ:

- με 3.000.000 Έλληνες χωρίς φορολογική ενημερότητα λόγω υπερφορολόγησης,

- με 1.000.000 λογαριασμούς τραπέζης μπλοκαρισμένους,

- με 1.000.000 νέους χωρίς δουλειά που ζουν με χαρτζιλίκι μιας και το Κράτος δεν πληρώνει επίδομα ανεργίας σε αυτούς,

- με το 50% των πιστωτικών καρτών στο κόκκινο και ακυρωμένες απο τις τράπεζες,

- με τους μίσους Έλληνες στον Τειρεσία,

- με μόνο 4 τράπεζες να έχουν απομείνει δημιουργώντας ολιγοπώλιο εκεί που η Αυστρία με μικρότερο πληθυσμό έχει 600 τράπεζες, να σου ζητάνε πιστοποιητικά μέχρι 10 χρόνια πίσω για να σου ανοίξουν έναν απλό λογαριασμό,

- με 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς προστασία "ακατάσχετου" λογαριασμού και χωρίς δυνατότητα υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη.

Πόσο άσχετοι μπορεί να είναι;

Θέλανε να μειώσουν την αγοραστική δύναμη των αδύναμων της ελληνικής κοινωνίας, για να δώσουν έκπτωση 3% στους πλούσιους τουρίστες που πληρώνουν με πιστωτική κάρτα το 3% παραπάνω αγόγγυστα;

Ευτυχώς στην Ευρώπη δεν έχουν την ίδια αδιαφορία για τους αδύναμους, και το κόψανε πριν γίνει, φαινομενικά για άλλους λόγους.

Παρ' όλα αυτά, στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι η διατήρηση των συντάξεων των 45άρηδων μαζί με εκείνες των 75άχρονων.

Αυτή η κόκκινη γραμμή σημαίνει την συνέχιση της ίδιας πολιτικής που μας έκανε να ξοδέψουμε σχεδόν €200 δισ. από τον προϋπολογισμό (δηλαδή από φόρους και δανεικά), από το 2000 ως σήμερα. Αυτή η κόκκινη γραμμή είναι ρατσισμός ενάντια στους άνεργους, τους νέους, την παραγωγική οικονομία.

Αυτό πρέπει να τελειώνει.
ΥΓ1: μια πλήρης καταγραφή του σημερινού Ασφαλιστικού προβλήματος https://www.youtube.com/watch?v=k2zkH-jBbzA&feature=youtu.be
ΥΓ2: ο πίνακας των πληρωμών του κράτους για συντάξεις από το 2000 ως το 2014.

Του Αγη Βερούτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: