Πιτούλης: Δεν υφίσταται πρόβλημα με το νερό

Την καλή ποιότητα του νερού με το οποίο υδρεύεται η Ηγουμενίτσα, επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.
Λίγες ώρες μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων από τις αναλύσεις που έγιναν από τον Δεκέμβριο και μέχρι σήμερα, στην οποία προχώρησε ο Δήμος, και η Περιφερειακή Ενότητα επιβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται πρόβλημα.
Από την ανακοίνωση του κ. Πιτούλη, προκύπτει ότι είχε διαπιστωθεί πρόβλημα σε δύο δείγματα νερού όμως από τις επαναληπτικές μετρήσεις προκύπτει ότι δεν υφίσταται πλέον πρόβλημα και το νερό κατάλληλο για κατανάλωση.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Προς άρση κάθε αμφισβήτησης, ενημερώνουμε ότι, από τις υπηρεσίες της Π.Ε Θεσπρωτίας, διενεργήθηκε δειγματοληψία νερού στο:
Α) Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου
Β) Β΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
στις 28/4/2015, στα πλαίσια περιοδικών μετρήσεων που πραγματοποιούν.
Οι ενδείξεις από τα προαναφερθέντα σημεία σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ήταν « ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ» για κατανάλωση.
Ενημερώσαμε τηλεφωνικά στις 29/4/2015 την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (Δ.ΕΥ.Α.) τούτο δε διότι, το Γενικό Χημείο του Κράτους με τον ίδιο τρόπο μας ενημέρωσε και την επίσημη γνωμάτευση την απέστειλε στις υπηρεσίες μας τις 8/5/2015.
Μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της υπηρεσίας του Δήμου (Δ.Ε.Υ.Α) στις 8/5/2015 ότι πρόβηκαν σε έλεγχο και το πρόβλημα είχε λυθεί, δόθηκε εντολή στις υπηρεσίες της Π.Ε και πραγματοποίησαν επαναληπτική δειγματοληψία στις 12/5/2015 στις ίδιες περιοχές.
Σήμερα 14/5/2015 το Γενικό Χημείο του Κράτους μας απέστειλε τα αποτελέσματα της εξέτασης δείγματος και όπως προκύπτει το δείγμα νερού είναι «ΣΥΜΦΩΝΟ» για ανθρώπινη κατανάλωση.
Οι σχετικές αναλύσεις είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: