Ο Μ. Κλάπας «διχάζει» το ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα

Επιθυμεί εκ νέου στήριξη της παράταξής του

Μετά τα Γιάννινα, πρόβλημα αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ και στο Δήμο Πρέβεζας, όσον αφορά τον υποψήφιο δήμαρχο που θα κατεβάσει. Ο σημερινός δήμαρχος κ. Μιλτ. Κλάπας, μπορεί να έχει εκλεγεί με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο προέρχεται από το Συνασπισμό και από το κυβερνών κόμμα προκρίνεται η αυτόνομη κάθοδος στις δημοτικές εκλογές. Ήδη έχουν καταθέσει αυτοπρόταση ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Νίτσας και ο δήμαρχος Λούρου κ. Χρήστος Μπαϊλης, ενώ από άλλα στελέχη προτείνεται σαν υποψήφιος κοινής αποδοχής ο νομάρχης κ. Βασίλης Ιωάννου, παρά το γεγονός ότι έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος...
Και ενώ οι διαδικασίες «αξιολόγησης» από την κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ είναι σε εξέλιξη, χθες ο δήμαρχος κ. Μιλτιάδης, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και οι πρόεδροι και τοπικοί σύμβουλοι από τα δημοτικά διαμερίσματα Μύτικα. Νικόπολης, Μιχαλιτσίου και Φλαμπούρων, εξέδωσαν ανακοίνωση – ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού.
Δηλώνουν μάλιστα ότι επιδιώκουν να κριθούν με βάση το έργο που επιτέλεσαν, ωστόσο από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να κομματικοποιήσει πλήρως τις εκλογές. Με δεδομένη όμως την λαϊκή κατακραυγή που υπάρχει και τις οξείες αντιδράσεις των άλλων κομμάτων, συνεργασία σε επίπεδο κομμάτων είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αν όχι και απίθανη. Οπότε η μοναδική διέξοδος που φαίνεται προς το παρόν να υπάρχει είναι η κάθοδος της σημερινής πλειοψηφίας ως ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης.

http://www.proinoslogos.gr/pn/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=13&pid=6175

Δεν υπάρχουν σχόλια: