Μίμης εναντίον Κατσέλη για "πελατειακές σχέσεις"

Δεύτερο κρούσμα “σκληρού κοινοβουλευτικού ελέγχου” από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς υπουργούς μέσα σε μία μέρα. Μετά τη Βάσω Παπανδρέου που επανήλθε κατά του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ερώτηση-καταγγελία προς την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, για “πελατειακές σχέσεις μέσω του αναπτυξιακού νόμου”, κατέθεσε και ο Μίμης Ανδρουλάκης. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει “υπόθαλψη κακοδιαχείρισης και «πελατειακού τύπου σκόρπισμα του δημόσιου χρήματος» μέσω της εφαρμογής των αναπτυξιακών νόμων και των κοινοτικών πλαισίων στήριξης από διαδοχικές κυβερνήσεις και ζητά αναλυτικούς ελέγχους για το θέμα από την αρμόδια υπουργό.
Πιο αναλυτικά, με ερώτησή του ζητά από την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη να προβεί σε αναλυτικό έλεγχο και να παρουσιάσει στη Βουλή με σχετική κατάθεση εγγράφων τα μετρήσιμα αποτελέσματα των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων σ’ ένα εύλογο βάθος χρόνου. Όπως υποστηρίζει, «σε ορισμένες περιπτώσεις οι επιχορηγήσεις δίνονταν σε φίλα προσκείμενους “επιχειρηματίες”, αμφίβολης προοπτικής και αξιοπιστίας οι οποίοι στη συνέχεια τις διοχέτευαν μέσω off – shore εταιριών ή άλλων τριγωνικών σχημάτων σε φορολογικούς παραδείσους και δραστηριότητες ξένες με το πνεύμα των αναπτυξιακών νόμων, αποκομίζοντας όμως τεράστια παρασιτικά κέρδη σε βάρος της εγχώριας οικονομικής ανάπτυξης».
Καλεί ακόμη την κ. Κατσέλη να προβεί στη θέσπιση αυστηρών κριτηρίων, στην καθιέρωση θεσμικού ελέγχου αλλά και να υπάρξει ρητή διαβεβαίωση του υπουργείου πως δεν θα ισχύσουν εκ νέου πελατειακά σχήματα αλλά τα κονδύλια θα εκταμιευθούν με αποκλειστικό στόχο την ανάταξη και αναδιάρθρωση της

Δεν υπάρχουν σχόλια: