Πρώτα ο τόπος

Του Σπύρου Βασιλείου

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα στον τόπο που δεν λένε να αλλάξουν.
Πρόκειται κυρίως για κακές νοοτροπίες που μας έχουν φέρει σ' αυτή την θέση. <<Πρακτικές>> των περασμένων δεκαετιών και <<κολπάκια κουτοπόνηρων>>.
Τα παραδείγματα πολλά , αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρείται από γραφικούς πολιτικούς καιροσκόπους με εμπροσθοφυλακή τους πολιτικούς νάνους του σκοτεινού παρελθόντος ένα πισωγύρισμα στο σκοτάδι [που σκοπό έχουν πάντα να υπηρετούν.].
Θέλουν για άλλη μια φορά να τραυματίσουν τον τόπο

Είναι αυτοί που φοβούνται την κρίση της τοπικής κοινωνίας και επιχειρούν να την τιθασεύσουν με τα << νοικιασμένα στρατιωτάκια >> τα οποία ανακυκλώνοντας νοοτροπίες που συνδέονται με δουλοπρεπείς κολακείες πισώπλατες μαχαιριές , ανίερες συμμαχίες και με στημένα <<σκηνικά>>.

Κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να λένε ψέμματα , οι αυταπάτες συνεχίζονται και ο κατήφορος για τον τόπο δεν έχει τελειωμό....
Το αστείο είναι ότι πολλοί από αυτούς που κάνουν κριτική επί παντός επιστητού και ανησυχούν από <<μακρόθεν>> για τον τόπο , έχουν ασκήσει εξουσία στο παρελθόν με τα γνωστά για τον τόπο αποτελέσματα.

ΝΑΙ , η τοπική κοινωνία έχει κουραστεί απ' ολους αυτούς και σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένας πόλος συσπείρωσης 'όλων των υγειών πολιτικών δυνάμεων που θα αφήσει πίσω το αμαρτωλό παρελθόν και θα οδηγήσει τον τόπο μπροστά.

Όλοι ξέρουμε τα κακώς κείμενα και ποιοι ευθύνονται γι' 'αυτά . Δεν είναι κακό να συνηθίσουμε να λέμε την αλήθεια. Τα προβλήματα δεν λύνονται με την <<επιθυμία>>.
Θα λυθούν όταν η <<επιθυμία>> ξεπεράσει τα συμπτώματα μετριότητας και παρακάμψει τα εμπόδια που θα βάλουν οι γύρω τους.
Η προσπάθεια θα είναι μεγάλη και απαιτεί ΕΠΙΜΟΝΗ και ΥΠΟΜΟΝΗ. Πρέπει να εμπνεύσουμε την τοπική κοινωνία με τον λόγο, με τα έργα και τις δράσεις μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που θα έχουν ΟΡΑΜΑ , υψηλό κώδικα ΗΘΙΚΗΣ και ΤΙΜΗΣ που θα εμπνέουν ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που έχουν διάθεση για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ και δεν έχουν προκαλέσει με την συμπεριφορά τους.

Σ' αυτές τις εκλογές έφθασε η ώρα της ΕΥΘΥΝΗΣ για όλους τους πολίτες που μέχρι τώρα δεν είχαν σκεφθεί τον εαυτό τους στις επάλξεις του εκλογικού στίβου. ΜΠΟΡΟΥΝ τώρα να προσπαθήσουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στα οποία μέχρι τώρα ασκούσαν απλή κριτική.

<<ΟΧΙ ΣΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ>>. Η ανασυγκρότηση του τόπου προϋποθέτει την συμβολή όλων μας. Σ' αυτές τις εκλογές τόσο η ψήφος όσο και η συμμετοχή θα είναι η δύναμη μας για να τα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ.
Είναι η ώρα να κοιτάξουμε τις άμεσες προτεραιότητες μας, δηλαδή όσα μας ΕΝΩΝΟΥΝ και όχι μας χωρίζουν.
ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. Πρέπει να ακουστεί μια καθαρή και ανιδιοτελή φωνή στον τόπο. Όσοι μείνουν κυριλέ...... και όσοι περιμένουν από τους άλλους να κάνουν την δουλειά που «πρέπει» να κάνουν,,. αυτοί τότε έχουν χάσει το παιχνίδι.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρε σωστά τα λες. Να αλλάξουν όλα

Ανώνυμος είπε...

Από λόγια μπουχτίσαμε. Στη πράξη να σε δούμε

Γιώργος Κ. είπε...

Ο Σπύρος Βασιλείου λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Έστω και αργά πρέπει να ξεκαθαρίσει ο τόπος από τα λαμόγια. Συμφωνώ με τις προϋποθέσεις που βάζει για τους υποψήφιους...

Ανώνυμος είπε...

"Γνώμην δύνανται να έχουν άπαντες,

γνώσιν δια να έχουν γνώμην, έχουν;"

Πλάτων

Νίκος Φ. είπε...

ΣΩΣΤΟΣ, πρέπει να αρχίσει να πνέει άνεμος ανανέωσης στον κόμμα πριν σαπίσει.

Ανώνυμος είπε...

Ο τόπος χρειάζεται φωνές που να ενώνουν. Και μια τέτοια φωνή είναι του κ. Βασιλείου.
Φωνές που διχάζουν και συντηρούν τη σήψη, δεν εκφράζουν καμία υγιή κοινωνία.
Και αυτό θα φανεί χωρίς καμία αμφιβολία στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.


Ανώνυμος είπε...

Όταν οι ΝεοΔημοκράτες της επαρχίας Φιλιατών ζητούν κάθαρση και ανανέωση, το grante lamogio επιμένει ακόμη να κατέβει υποψήφιος;
Ποιοι θα τον ψηφίσουν;

Ανώνυμος είπε...

Τα λαμόγια της νέας δημοκρατίας , του πασοκ και του συριζα. Αυτά που δεν θα καταφέρουν να χωθούν σε άλλους συνδυασμούς.
Δηλαδή τα σκουπίδια της πολιτικής στο τόπο μας.