Ανοιχτές Πόρτες στο Κτήμα Γκλίναβος

To Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα, το οινοποιείο «Κτήμα Γκλίναβος» στη Ζίτσα Ιωαννίνων, ανοίγει τις πόρτες του για όλους τους οινόφιλους με πολλές εκπλήξεις.
Οι «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιούνται φέτος για 12η συνεχή χρονιά στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος». Όλοι οι φίλοι του κρασιού που θα επισκεφθούν το οινοποιείο θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παρακάτω εκδηλώσεις όπως:

- Ξενάγηση στους χώρους του οινοποιείου – στα μέρη όπου γίνεται η οινοποίηση, η παλαίωση και εμφιάλωση των κρασιών μας.
- Δοκιμή σε μερικές από τις μοναδικές και σπάνιες ετικέτες του Κτήματος. Επίσης, θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν και να ενημερωθούν για την παραγωγή κρασιών με την Παραδοσιακή Μέθοδο της Καμπανίας, όπως, η ετικέτα POEME BRUT 2009, η οποία βραβεύτηκε πρόσφατα με την διάκριση «Κρασί Πρεσβευτής» στην υπο-οντότητα Κρασιά από γηγενείς ποικιλίες από τα New Wines of Greece και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο εξωτερικό.
- Μερικά οινολογικά και μη μυστικά για το κρασί καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών ποικιλιών, την λευκή Ντεμπίνα και τα ερυθρά Βλάχικο - Μπεκάρι της αμπελο-οινικής ζώνης της Ζίτσας.
- Συμμετοχή σε διαγωνισμούς με την δυνατότητα να κερδίσουν πλούσια δώρα σχετικά με το κρασί.
Τέλος, παράλληλα με τις ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθεί ένα ιδιαίτερο Kitchen Show με τους σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων να μαγειρεύουν μπροστά στους οινόφιλους καλεσμένους υπέροχα ηπειρώτικα εδέσματα, τα οποία θα συνοδεύουν τα κρασιά του οινοποιείου.
Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια: