Ο γιός και τρία εγγόνια του Καντάφι θύματα αεροπορικής επιδρομής

Ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι επέζησε τελικά από την επιδρομή των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, αργά το βράδυ του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της χώρας, Τρίπολη, αλλά ο νεώτερος από τους γιούς του ο Σαίφ αλ - Άραμπ και τρία από τα εγγόνια του, έχασαν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραίμ.
Ο Ιμπραίμ ανέφερε ότι ο Σαίφ ήταν πολίτης και όχι μέλος των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης, ήταν 29 ετών και σπούδαζε στη Γερμανία.


Λίβυοι αξιωματούχοι οδήγησαν τους δημοσιογράφους στο οίκημα όπου βρήκαν το θάνατο τα μέλη της οικογένειας του Λίβυου ηγέτη, το οποίο είχε βληθεί τουλάχιστον από τρεις πυραύλους. Η οροφή του κτιρίου είχε καταρρεύσει σε πολλά σημεία αφήνοντας τις ατσάλινες δοκούς θωράκισης σωριασμένες ανάμεσα σε πλάκες σκυροδέματος.

Ένα επιτραπέζιο ηλεκτρονικό ποδοσφαιράκι παρέμενε άθικτο στο αίθριο του κήπου του οικήματος, που βρισκόταν σε αριστοκρατική συνοικία της Τρίπολης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την παρέμβαση του ΝΑΤΟ ως «νόμο της ζούγκλας» , σχολιάζοντας τον αεροπορικό βομβαρδισμό το βράδυ του Σαββάτου από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, οικίας του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Ιμπραίμ, που αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι ήταν στο χώρο την ώρα του βομβαρδισμού από τρεις πυραύλους, αλλά δεν τραυματίστηκε, συνέχισε τις δηλώσεις του στους ξένους δημοσιογράφους, που προηγουμένως είχαν μεταφερθεί και εξετάσει το χώρο της επίθεσης, τονίζοντας ότι «Νομίζουμε ότι τώρα ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη δεν έχει καμία σχέση με ανθρωπιστική επιχείρηση και προστασία πολιτών ».

Αναφορές από τη Βεγγάζη κάνουν λόγο για πανηγυρισμούς με κορναρίσματα και πυροβολισμούς στον αέρα, από τους αντικαθεστωτικούς, μόλις γνωστοποιήθηκε η είδηση της Νατοϊκής επιδρομής.

« Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους, μέχρις ενός, αν είναι αυτό που μας απομένει », είπε ο Μούσα Ιμπραίμ και συμπλήρωσε «ο ηγέτης μας χθες προσέφερε ειρήνη στο ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ σήμερα μας απάντησε».


Η επίσημη απάντηση του ΝΑΤΟ
Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε ότι η αεροπορική επιδρομή στο κέντρο της Τρίπολης, αργά το βράδυ του Σαββάτου, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Λιβυκής κυβέρνησης είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο νεώτερος γιος του Λίβυου ηγέτη και τρία από τα εγγόνια του, είχε ως στόχο μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι, η τον ίδιο.

Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων της Συμμαχίας στη Λιβύη, Καναδός υποστράτηγος Τσαρλς Μπουσάρντ, επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής, ότι ένας από τους στόχους της πυραυλικής επιδρομής των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ το βράδυ του Σαββάτου, ήταν ένα στρατηγείο των δυνάμεων του καθεστώτος στο κέντρο της Τρίπολης, αλλά διέψευσε ότι στοχοποιήθηκαν μέλη της οικογενείας του Λίβυου ηγέτη.

«Το ΝΑΤΟ συνεχίζοντας την τακτική των χτυπημάτων ακριβείας κατά των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του καθεστώτος στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, έπληξε με πυραύλους κέντρο διοίκησης και στρατηγικού σχεδιασμού στη συνοικία Μπαμπ αλ-Αζίζιγια », ανέφερε ο διοικητής των Νατοϊκών επιχειρήσεων.

«Όλοι οι στόχοι των επιδρομών είναι διαπιστωμένα στρατιωτικοί, δεν χτυπάμε πολίτες», τόνισε στις δηλώσεις του ο Μπουσάρντ ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει ενημερωθεί για το ενδεχόμενο να έχασαν τη ζωή τους από το βομβαρδισμό μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι.

«Λυπούμαστε ειλικρινά για κάθε θύμα αυτής της σύγκρουσης», σημείωσε ο κορυφαίος Νατοϊκός αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: