ΠΕΔΜΕΔΕ/Ηπείρου: Την τακτική των απευθείας αναθέσεων επιλέγουν οι Δήμοι

Να προλάβει… καταστάσεις με απευθείας αναθέσεις έργων από τους νέους δήμους επιχειρεί με ανακοίνωσή του Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου της ΠΕΔΜΕΔΕ.
Συγκεκριμένα όπως επισημαίνει η ψήφιση των τεχνικών προγραμμάτων των νέων «Καλλικρατικών» Δήμων ολοκληρώνεται σταδιακά στην Π.Ε. Ιωαννίνων, οπότε μπορούν και να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τη βούληση των Δημοτικών Αρχών. «Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων έργων που είτε πρόκειται να υλοποιηθούν το τρέχον έτος δεν υπερβαίνει τα όρια των απ’ ευθείας αναθέσεων και μάλιστα χωρίς εγκεκριμένη μελέτη με μόνο μια τεχνική περιγραφή. Αντικείμενο παρόμοιων εργασιών εμφανίζεται σε πολλές τοπικές κοινότητες ακόμη και της ίδιας δημοτικής ενότητας (κατάτμηση)», αναφέρει η ΠΕΔΜΕΔΕ Π. Τ. Ηπείρου στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Ντάτσης.


Στη συνέχεια θέτει σειρά ερωτημάτων, όπως γιατί δεν συντάσσονται ολοκληρωμένες τεχνικές μελέτες για ομοειδείς εργασίες σε γειτνιάζοντας δημοτικά διαμερίσματα, με ποια διαδικασία θα επιλεγούν οι ανάδοχοι, γιατί δεν ακολουθούνται οι διαδικασίες ανοικτών διαγωνισμών κ.α.
Καταλήγοντας σημειώνει ότι με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» οι εργολήπτες είχαν πιστέψει ότι θα άλλαζε η νοοτροπία των τοπικών αρχόντων για να απευθύνει έκκληση ώστε να τροποποιηθούν τα τεχνικά προγράμματα, προχωρώντας σε ολοκληρωμένες μελέτες και δημοπρατήσεις έργων με πλήρη διαφάνεια.
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4741&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια: