Στο Ευρωκοινοβούλιο οι οκτώ γυναίκες Δήμαρχοι του «Καλλικράτη»

Ανάμεσά τους και η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση

Από τους 325 δημάρχους της χώρας μόνον οκτώ είναι γυναίκες, ενώ καμία γυναίκα δεν έχει εκλεγεί περιφερειάρχης. Όπως ανέφερε το αθηναϊκό πρακτορείο ο Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών -υπερκομματική, οργάνωση γυναικών που έχει ως στόχο να σπάσει το φράγμα του αποκλεισμού των γυναικών από την πολιτική- κάλεσε τις οκτώ γυναίκες δημάρχους, μεταξύ των οποίων και του Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση, που εξελέγησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 σε μια τιμητική εκδήλωση και συνάντηση γνωριμίας στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου.

Αναφερόμενες στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι τιμώμενες δημαρχίνες μίλησαν για σοβαρή έλλειψη πόρων, ανθρώπινου δυναμικού και εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού που να μπορεί να διεκδικήσει προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ και στην αδυναμία υλοποίησης δομών που προβλέπονται από τον «Καλλικράτη».
Η κ. Μπραϊμη τόνισε ότι «η εφαρμογή του Καλλικράτη έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα. Συγχρόνως, δεν υπάρχει προσωπικό. Δεν μπορούν να ασκηθούν οι αρμοδιότητες διότι δεν υπάρχει εξειδικευμένο δυναμικό. Δεν έχει βγει ακόμη η εγκύκλιος για τις μετατάξεις». Και συμπλήρωσε αναφερόμενη στις ιδιαιτερότητες του ορεινού Σουλίου: «Έχουμε κτηνοτροφία χωρίς κτηνιάτρους και γεωπόνους. Έχουμε βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρίς βρεφονηπιοκόμους. Έγιναν συγχωνεύσεις σχολείων και τα παιδιά δυσκολεύονται να πάνε στο σχολείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: