Τοπικά προϊόντα της Ηπείρου στην έκθεση AgroQualityFestival

Τοπικά προϊόντα ποιότητας της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας είχαν την ευκαιρία να γευτούν όσοι επισκέφθηκαν τα περίπτερα των δύο περιοχών στο AgroQualityFestival που πραγματοποιήθηκε στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι το τριήμερο από 13-15 Μαΐου.
Τη διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο οποίος το μεσημέρι της Παρασκευής απεύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Αγροτουρισμός», που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στην «Τεχνόπολις» μεταξύ άλλων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, η Υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δήμητρα Γεωργακοπούλου- Μπάστα.


Το AgroQualityFestival διοργανώθηκε από τον Agrocert και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με στόχο την οργανωμένη παρουσίαση των πιστοποιημένων και παραδοσιακών προϊόντων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τα Επιμελητήρια Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών του τριημέρου και σε κοινό περίπτερο έδωσε τη δυνατότητα στους ντόπιους παραγωγούς να προβάλουν τα προϊόντα τους.

Με αυτή τη συμμετοχή, υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας, σε δηλώσεις της στο περιθώριο της έκθεσης, «θέλουμε να προβάλλουμε τα προϊόντα της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα και να διαμορφώσουμε ένα "καλάθι πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων", με στόχο την ώθηση της ντόπιας παραγωγής και της τοπικής οικονομίας».

Στην διάρκεια του τριημέρου μεταξύ αυτών που έδωσαν το παρόν στα περίπτερα της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας ήταν ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλης, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Άρτας Ιωάννης Παπαλέξης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Άρτας, Ηλίας Κοίλιας, Θεσπρωτίας, Αλέξανδρος Πάσχος, Φλώρινας Αριστείδης Αριστείδου και ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου Κοζάνης Κων/νος Κυριακίδης.

Τοπικές επιχειρήσεις, παραγωγοί, γυναικείοι συνεταιρισμοί είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα που παράγουν (μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, τυριά, αλλαντικά, ποτά, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού) με αγνά υλικά από την Ηπειρώτικη και Δυτικομακεδονική γη σε μια έκθεση που προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: