Mε σύσκεψη στην Ηγουμενίτσα συνεχίστηκε η διαβούλευση για τα θέματα Υγείας




Στην Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκε χθες η 3η σύσκεψη στα πλαίσια του Κοινωνικού Διαλόγου για την Αναδιάταξη των Μονάδων Υγείας. Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Οδυσσέας Πότσης ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις βασικές αρχές του σχεδίου που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας, τα στενά χρονικά πλαίσια που έθεσε για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και την κατάθεση προτάσεων.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πότσης, γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο της Υγείας στην Ήπειρο και ειδικά στη Θεσπρωτία. Με τις ανά περιφερειακή ενότητα συσκέψεις επιθυμεί όμως να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους φορείς να καταθέσουν με άνεση και χωρίς ηγεμονισμούς τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους, ώστε στη συνέχεια να γίνει συζήτηση στα όργανα της Περιφέρειας και ειδικότερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι η αναδιάταξη και η αναβάθμιση των Μονάδων Υγείας επιβάλλεται να γίνει κατά τον καλύτερο και σύγχρονο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες και ιδιαίτερα τις υποδομές προσπέλασης.
Από τους εκπροσώπους των Φορέων Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έγιναν αναφορές στην σημερινή κατάσταση της Υγείας στη Θεσπρωτία, τα προβλήματα που εντοπίζονται και στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την καλύτερη λειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων, των Κέντρων Υγείας και του Νοσοκομείου Φιλιατών.
«Και από τη σημερινή σύσκεψη είχαμε τη δυνατότητα να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα, τόσο για τον Υγειονομικό Χάρτη που προτείνει το Υπουργείο, όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζειο συνολικά ο κλάδος της Υγείας στη Θεσπρωτία. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν στη σύσκεψη, τόσο για την παρουσία τους, όσο και για τις ενδιαφέρουσες προτάσεις που κατέθεσαν. Η προσπάθεια και ο αγώνας για την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας είναι κοινός και πιστεύω ότι το Υπουργείο θα λάβει σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις και τις προτάσεις που θα κάνει η Περιφέρεια και οι φορείς της Ηπείρου», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας κ. Ι. Νικόπουλος, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Ιουλία Μαρκούλα, ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Μηνάς Παππάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ν. Κάτσιος, Δ. Δημάκος, Αντ. Φίλη, Αθ. Ιωάννου, αντιδήμαρχοι από τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Σουλίου, Διευθυντικά Στελέχη του Νοσοκομείου, εκπρόσωποι εργαζομένων, γιατροί κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: