Σταύρος Καλογιάννης: Βάσει ποιών όρων και με ποιες προϋποθέσεις θα λειτουργήσουν οι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία οδό;

Το θέμα των νέων προσωρινών σταθμών διοδίων στην Εγνατία οδό, έφερε στη Βουλή ο Τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης, με Ερώτηση (υπ’ αρ. 16572/2011) που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών, στην οποία αναφέρεται:
Σταθμοί διοδίων στην Εγνατία οδό αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του 2011, ενάμιση χρόνο περίπου μετά τις πρώτες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών επί του θέματος. Μεταξύ των προβλεπόμενων σταθμών ένας θα λειτουργήσει στα όρια των Νομών Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας (στην Τύρια) και ένας δεύτερος στα όρια των Νομών Ιωαννίνων – Τρικάλων (στο Μαλακάσι). Οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε Νυμφόπετρα - Μουσθένη και Καβάλα.
Προφανώς οι σταθμοί κατά μήκος της Εγνατίας θα είναι προσωρινοί καθώς το Υπουργείο δεν είναι ακόμα έτοιμο να θέσει σε λειτουργία τους μόνιμους σταθμούς.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:


• Βάσει ποιού διαγωνισμού ανατέθηκαν, ποιος είναι ο προϋπολογισμός τους (μελέτης και σύμβασης) και ποιό το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των σταθμών διοδίων της Εγνατίας οδού;
• Ποιος θα λειτουργήσει τους σταθμούς, βάσει ποιάς διαδικασίας και πότε αναμένεται αυτοί να τεθούν σε λειτουργία;
• Ποια πολιτική θα ακολουθήσει το Υπουργείο για τον καθορισμό της τιμής των διοδίων της Εγνατίας; • Πότε θα είναι έτοιμα τα ηλεκτρονικά διόδια στην Εγνατία;
Την Ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές κύριοι Δημήτρης Τσουμάνης (Ν. Πρέβεζας), Νίκος Λέγκας (Ν. Τρικάλων) και Κώστας Παπασιώζος (Ν. Άρτας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: