Δήλωση του επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοικητικής Πορείας», Βασίλη Γιόγιακα

Για τις εξελίξεις σχετικά με το Παράρτημα Ηγουμενίτσας του ΤΕΙ Ηπείρου.

Η κυβέρνηση, με μια αιφνιδιαστική κίνηση και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας ουσιαστικά διάλογος, προχώρησε κατ’ ουσία στο κλείσιμο του παραρτήματος του ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας, με την απόφασή της να μη συμπεριλάβει στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων τα δύο από τα τρία τμήματά του.
Πρόκειται για δύο τμήματα, που είναι στενά συνδεδεμένα τόσο με την παραγωγική βάση (Τμήμα Ιχθυοκομίας – Αλιείας), όσο και με την τουριστική ανάπτυξη (Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων) του νομού μας και που θα έπρεπε να ενδυναμωθούν και να ενισχυθούν.


Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας, καταδικάζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Νομό μας, αφού καμία εναλλακτική πρόταση – λύση δεν κατατέθηκε.
Αντίθετα ακόμα και το νεοϊδρυθέν και ελπιδοφόρο τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας παραπέμφθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στις καλένδες.

Η Διοίκηση του ΤΕΙ, που συστηματικά απαξιώνει εδώ και χρόνια τη λειτουργία του παραρτήματος της Ηγουμενίτσας, είναι συνυπεύθυνη στην αρνητική αυτή εξέλιξη.

Ο συνδυασμός μας, εκφράζει την αγανάκτησή του και καλεί άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε διάλογο, ώστε να τεθούν συλλογικά οι νέες προοπτικές για το ΤΕΙ και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση στον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: