Με Ι.Χ. και καΐκια οι λιμενικοί

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίστηκαν και χθες, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι έρευνες των λιμενικών αρχών της Πρέβεζας στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Νικόπολης για τον εντοπισμό του αγνοούμενου 8χρονου αγοριού που εικάζεται ότι παρασύρθηκε στο βυθό, μετά το ναυάγιο της βάρκας που μετέφερε 40 λαθρομετανάστες προς την Ιταλία.
Η υπόθεση ωστόσο της παράνομης διακίνησης και του δουλεμπορίου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων διακινητών, αναδεικνύει και άλλες πτυχές που έχουν άμεση σχέση με την τραγική εικόνα που εμφανίζουν δημόσιες υπηρεσίες, όπως το λιμενικό σώμα..


Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης προσωπικού του λιμενικού σώματος βορειοδυτικής Ελλάδος Ευθύμιου Μπατσομύτη, η κατάσταση αυτή αποτυπώθηκε και στο συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και γενικότεραΓια το συγκεκριμένο περιστατικό ανέφερε πως οι λιμενικοί κινήθηκαν προς το σημείο που εντοπίστηκαν οι λαθρομετανάστες μετά το ναυάγιο, με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, αφού το μοναδικό περιπολικό του λιμενικού στην Πρέβεζα είναι ακινητοποιημένο από τις αρχές του έτους, λόγω έλλειψης κονδυλίων για την προμήθεια καυσίμων!
Ίδια είναι η κατάσταση και στα πλωτά μέσα του Λιμενικού, αφού από την Κέρκυρα και τους Παξούς μέχρι τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας είναι διαθέσιμα μόλις δύο σκάφη!
«Οι συνάδελφοι κινούνται με Ι.Χ. και στη θάλασσα με αλιευτικά σκάφη. Ούτε στην Πρέβεζα, ούτε στη Λευκάδα υπάρχει σκάφος περιπολίας. Σαν Οργανισμός χρωστάμε παντού. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο έργο μας. Πώς να φυλάξουμε άλλωστε τα θαλάσσια σύνορα, όταν από την Κέρκυρα μέχρι τον Αστακό λειτουργούν δύο σκάφη;».
Ενδεικτικό της ανυποληψίας στην οποία έχει περιέλθει το Λιμενικό Σώμα,
είναι ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια πετρελαίου σε Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα απέβη άγονος, αφού δεν υπήρξε πρατηριούχος που να καταθέσει προσφορά. Επίσης, οφειλές υπάρχουν από το Λιμενικό σε φαρμακεία και ιατρούς, και πριν από λίγες ημέρες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κέρκυρας ενημέρωσε με έγγραφό του την κεντρική διοίκηση ότι στο εξής διακόπτει κάθε συνεργασία και την εξυπηρέτηση των λιμενικών εάν δεν εξοφληθούν τα χρέη που υπάρχουν από το 2008.

ΤΟΥ ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: