Ο πέλεκυς Λοβέρδου και τα υπερτιμολογημένα στεντ

Στις 4 Μαΐου, ο Ανδρέας Λοβέρδος απομάκρυνε τον διοικητή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων Σωτήρη Κωσταρά . Λίγες μέρες αργότερα βγήκε στην επιφάνεια μία απίστευτη υπόθεση, που αν επιβεβαιωθεί, δικαιώνει πλήρως τον Υπουργό Υγείας.
Επί μήνες το νοσοκομείο προμηθευόταν καρδιολογικά υλικά (στεντς) σε διπλάσια τιμή, σε σύγκριση με το Παρατηρητήριο Τιμών, το οποίο διατηρεί η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας. Θυμίζω ότι κανένα νοσοκομείο δεν πρέπει να αγοράζει προϊόντα σε τιμές πάνω από αυτές που περιλαμβάνονται στο Παρατηρητήριο.

Όπως μάθαμε λοιπόν, τα στεντ των 800 ευρώ το νοσοκομείο τα αγόραζε εδώ και έξι μήνες με τιμή 1.500 ευρώ! Η υπόθεση έχει φθάσει πλέον στα χέρια της υποδιοικήτριας Ελ. Φιλιπποπούλου, η οποία έχει διατάξει να γίνει ενδελεχής έρευνα, προκειμένου να βρεθεί η άκρη του νήματος. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί τόσο ο γ.γ. Υγείας, Ν. Πολύζος, όσο και ο ίδιος ο υπουργός, που ζήτησε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
Άξιες μνείας, πάντως, είναι άλλες δύο παράμετροι: Η πρώτη έγκειται ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων εργάζεται ο διακεκριμένος καθηγητής Καρδιολογίας κ. Λάμπρος Μιχάλης, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας ειδικών που δημιούργησε η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, για να συντάξει τις προδιαγραφές για τον εθνικό διαγωνισμό των καρδιολογικών υλικών.
Η δεύτερη είναι ότι ένα εντυπωσιακά μεγάλο μέρος των στεντ, που αγόραζε επί μήνες σε υπέρογκες τιμές το νοσοκομείο, προερχόταν από συγκεκριμένη εταιρεία. Η ίδια εταιρεία έχει κερδίσει μαζί με άλλες δύο τον εθνικό διαγωνισμό, για τον οποίο όμως εκκρεμεί ακόμη η υπογραφή της σύμβασης. Ωραία πράγματα …

Δημοσιεύθηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή», στο φύλλο Σαββάτου 14 –Κυριακής 15 Μαίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: