Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων στη Θεσπρωτία …τέλος;

Aντιγόνη Φίλη Πασχάλη
Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσπρωτίας

Κατά τη δημόσια "διαβούλευση" για τις συγχωνεύσεις των σχολείων και αφού είχε προηγηθεί η πρόταση συγχώνευσης του Εσπερινού Γυμνασίου Παραμυθιάς με το αντίστοιχο της Ηγουμενίτσας, κάτι που ουσιαστικά σήμαινε και την κατάργησή του, η Περιφερειακή Διευθύντρια στην τροποποιητική της πρόταση εισηγήθηκε τη μεταφορά του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας από τη Νέα Σελεύκεια στην Παραμυθιά. Ήταν μία εναλλακτική πρόταση στη φιλοσοφία "το μη χείρον βέλτιστον", που όμως δεν ικανοποιούσε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.


Την Πέμπτη 05.05.11 δόθηκε στη δημοσιότητα επίσημη ανακοίνωση της Διευθύντριας του ΣΔΕ προς τα ΜΜΕ των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, με την οποία δημοσιοποιείται διαφημιστική εκστρατεία για τη λειτουργία του ΣΔΕ στη Νέα Σελεύκεια για το σχολικό έτος 2011-2012, αναιρώντας όσα οι ίδιοι είχαν προτείνει. Ας σημειωθεί ότι ουδέποτε και από κανέναν επίσημο φορέα δε ζητήθηκε η μεταφορά του ΣΔΕ από την Ηγουμενίτσα στην Παραμυθιά και πως η πρόταση αυτή όντως αιφνιδίασε και δημιούργησε ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά της. Ποιά είναι λοιπόν η αλήθεια;
Καταγγέλλω την ασυνέπεια, την ανευθυνότητα και την υποσχεσιολογία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι εδώ και μήνες μας εμπαίζουν και προσπαθούν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη μας. Αποδεικνύεται περίτρανα πως τα παιδαγωγικά κριτήρια για τις συγχωνεύσεις ήταν μάλλον προφάσεις. Οι αποφάσεις ήταν προειλημμένες, η "διαβούλευση" προσχηματική και τα "δάκρυα" ορισμένων κροκοδείλια. Φαίνεται πως η κυβέρνηση για μία ακόμα φορά αυτοσχεδίασε, χωρίς να λάβει υπόψη τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της αυτοδιοίκησης. Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η κοροϊδία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: