Άλλες 268 περιοχές εντάσσονται στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Ποιες περιοχές εντάσσονται από Γιάννενα και Θεσπρωτία

Η κτηματογράφηση 268 περιοχών της χώρας προκειμένου να ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο, περιλαμβάνεται σε διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό που προκηρύσσεται μέσα στον Ιούνιο.
Η κτηματογράφηση αφορά στους νομούς Ανατ. Και Δυτ. Αττικής, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ξάνθης, Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Νήσων, Κοζάνης, Θεσπρωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσήνης, Λακωνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αχαϊας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Θα καταγραφούν περίπου 2,6 εκατ. δικαιώματα και θα καταχωριστούν στο Κτηματολόγιο 4,7 εκατ. στρέμματα


Ο συνολικός προϋπολογισμός της κτηματογράφησης, είναι 111,2 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Πρόκειται για τα πρώτα έργα κτηματογράφησης του Ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου, που έχει εκπονήσει η εταιρεία με σκοπό την σταδιακή ένταξη των υπολοίπων περιοχών της χώρας στο Κτηματολόγιο μέχρι το 2020.
Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος κτηματογράφησης θα έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο όλα τα μεγάλα αστικά συγκροτήματα της χώρας, καθώς και οι αναπτυσσόμενες παράκτιες περιοχές.
Οι νέες μελέτες κτηματογράφησης θα υλοποιηθούν με βελτιωμένες τεχνικές προδιαγραφές σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα και συγκεκριμένες προβλέψεις για την επιτάχυνση της ανακήρυξης των αναδόχων.

Στο Νομό Ιωαννίνων οι περιοχές που περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα είναι οι Τοπικές Κοινότητες Αγίου Ιωάννου, Ανω Λαψίστας, Ασφάκας, Βουνοπλαγιάς, Ελεούσας, Ζωοδόχου, Καρυών, Κάτω Λαψίστας, Μεγάλου Γαρδικίου, Πετσαλιού, Ροδοτοπίου, Αμπελίας, Αμφιθέας, Βασιλικής, Καστρίτσας, Κουτσελίου, Κρανούλας, Κρύας, Λογγάδων, Μαρμάρων, Μπάφρας, Μπιζανίου, Νεοκαισαρείας, Νεοχωροπούλου, Νήσου Ιωαννίνων, Πεδινής, Περάματος και Περιβλέπτου.
Στο Νομό Θεσπρωτίας εντάσσονται οι Τοπικές Κοινότητες Αγίου Βλάσιου, Γραικοχωρίου, Καστρίου, Λαδοχωρίου, Μαυρουδείου, Νέας Σελεύκειας και Κεστρίνης.
(Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τις προς κτηματογράφηση περιοχές, σε κάθε νομό).

Δεν υπάρχουν σχόλια: