Δήλωση Χρήστου Κατσούρα για την αναστολή λειτουργίας τιμημάτων του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Μετά την απόφαση του Υπ. Παιδείας με την οποία αναστέλλεται η εισαγωγή πρωτοετών φοιτητών σε τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου, ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσούρας έκανε την εξής δήλωση:
Η απόφαση του Υπουργείου αναδεικνύει για μια ακόμα φορά το πολυετές πρόβλημα έλλειψης φοιτητών σε τμήματα του παραρτήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα. Αποδεικνύεται έτσι πως βιώσιμη λύση δε μπορεί να βρεθεί με αναζήτηση άλλοθι που δικαιολογούν το πρόβλημα όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν.

Πάγια θέση μου αποτελεί πως η ύπαρξη πολλών τμημάτων ανά την Ελλάδα με το ίδιο αντικείμενο σπουδών καθιστά εκ των πραγμάτων δύσκολη την απορρόφηση τόσων φοιτητών ειδικά σε τμήματα της ελληνικής περιφέρειας. Στα κριτήρια επιλογής όμως των τμημάτων που προτάσσονται ως βιώσιμα, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και ποιοτικά - ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά, όπως επιδόσεις στην έρευνα, βιογραφικά καθηγητών, αξιολογήσεις και σύνδεση των σπουδών με την παραγωγική βάση της κάθε περιοχής. Κριτήρια τα οποία έθεσα σε ομιλία μου στη Βουλή παρουσία της Υπουργού και στα οποία το παράρτημα της Ηγουμενίτσας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων τμημάτων.
Η αναστολή εισαγωγής φοιτητών για ένα έτος μας δίνει την ευκαιρία, πιεζόμενοι από το χρόνο όμως αυτή τη φορά, να συζητήσουμε με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους φορείς της περιοχής πάνω σε μία ειλικρινή, μεθοδική και ρεαλιστική διαχείριση του ζητήματος. Μία συζήτηση που πρέπει να καταλήξει στην κατάθεση μίας ολοκληρωμένης και βιώσιμης πρότασης για το μέλλον του παραρτήματος στην Ηγουμενίτσα.

1 σχόλιο:

pap είπε...

"Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού!"