Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων διοργάνωσε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα για τα παιδιά των δυο τμημάτων της ΣΤ’ τάξης του σχολείου τις 14-17/5/2011. Τα παιδιά επισκέφτηκαν το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος και την Βουλή των Ελλήνων.
Το κορυφαίο γεγονός της εκδρομής ήταν η επίσκεψη που πραγματοποίησαν την 16-5-2011 στο Προεδρικό Μέγαρο. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του Προεδρικού Μεγάρου
από υπάλληλο του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου της Ηρώδου του Αττικού, για τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ακόμη είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν και να δουν από κοντά τα σύγχρονα γλυπτά που κοσμούν τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Κάρολος Παπούλιας υποδέχθηκε τα παιδιά στο προσωπικό του γραφείο, τους μίλησε για τα μαθητικά του χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο της Πωγωνιανής και τα παρότρυνε να διαβάζουν Ιστορία για να γνωρίζουν «…από πού ερχόμαστε ως ¨Έλληνες και τι μας αξίζει». Τόνισε ακόμα ότι δεν έχει σημασία το πού βρίσκεται και πως ονομάζεται το σχολείο που φοιτούν, αλλά η δουλειά που κάνουν οι ίδιοι οι μαθητές και κυρίως οι δάσκαλοι. Και απευθυνόμενος στους δασκάλους των δύο τμημάτων που συνόδευαν τους μαθητές, τους συγχάρηκε που ενθαρρύνουν τους μαθητές τους σε τέτοιες πρωτοβουλίες και τους παρότρυνε να είναι πρότυπα για τα παιδιά.
Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε στον κ. Πρόεδρο CD από τις μουσικές εκδηλώσεις που έχει πρωταγωνιστήσει το 1ο Δημοτικό Σχολείο. Τέλος, ο κ. Παπούλιας φωτογραφήθηκε με τα παιδιά τόσο στο γραφείο του όσο και στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου,αφήνοντας στα παιδιά μια όμορφη ανάμνηση από την επίσκεψη, εξαιρετικές εντυπώσεις για το πρόσωπό του και περηφάνια που το ύψιστο αξίωμα της χώρας μας ευπηρετείται επάξια από έναν συμπατριώτη μας.
http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8177:---1------&catid=35:news

Δεν υπάρχουν σχόλια: