«Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι Εορτές Σουλίου 2011»



Με Λαμπρότητα πραγματοποιηθήκαν οι εκδηλώσεις για το φετινό εορτασμό του ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της ελευθερίας.

Με την παρουσία τους τίμησαν τις εορτές ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών κ. Λαμπρόπουλος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές κκ Στ. Καλογιάννης ως εκπρόσωπος του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης και Χρ. Κατσούρας ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δ/κτης της VIII Μεραρχίας Πεζικού, οι Περιφερειακοί Δκ/τες των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι κομμάτων, Δήμαρχοι της Ηπείρου και πλήθος επισκεπτών – προσκυνητών.
Χαιρετισμό απεύθυνε προς τους προσκυνητές ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας
κ. Πιτούλης Θωμάς ενώ τον πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο κ. Εργολάβος Σπύρος Φιλόλογος-Συγγραφέας.
Κάτω από έναν υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό, ψηλά στα τιμημένα βουνά του Σουλίου πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία η αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου, ενώ οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Βουλευτήριο των Σουλιωτών με ομιλία της Δημάρχου Σουλίου και έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Για την επιτυχία αυτή χρειάστηκε η συλλογική προσπάθεια πολλών, τους οποίους αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε και δημόσια.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Στρατό, την Ελληνική Αστυνομία και τον Δήμο Σουλίου, καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία των ανωτέρω εκδηλώσεων.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: