Συνολική λύση στα προβλήματα των ιχθυοκαλλιεργειών μέσω του Χωροταξικού Σχεδιασμού ζήτησε ο Περιφερειάρχης

Στην εκδήλωση που οργάνωσαν σήμερα στην Ηγουμενίτσα το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργειών Ν. Θεσπρωτίας με θέμα: Χωροταξικός Σχεδιασμός Ιχθυοκαλλιεργειών & Αειφόρος Ανάπτυξη», παραβρέθηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης, χαρακτήρισε «σπουδαία την πρωτοβουλία» οργάνωσης της συγκεκριμένης εκδήλωσης, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να τελειώνει το θέμα της χωροθέτησης των ιχθυοκαλλιεργειών. «Είναι αναγκαίο, πρόσθεσε, να στηρίξουμε τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν στηρίχθηκαν οι παραγωγικές τάξεις και ότι δημιούργησαν, το δημιούργησαν μόνες τους».
Ο Περιφερειάρχης, συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι ο Χωροταξικός Σχεδιασμός πρέπει να λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις του κλάδου για να προσθέσει ότι αν κατά την τελευταία 30ετία είχαν αντιμετωπιστεί σωστά οι ιχθυοκαλλιέργειες, δεν θα υπήρχαν τα σημερινά προβλήματα. «Στο πλαίσιο του Χωροταξικού Σχεδιασμού πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα ζητήματα των ιχθυοκαλλιεργειών στα γλυκά νερά, πρέπει να λυθεί και το πρόβλημα του Αμβρακικού, όχι όμως σε βάρος της Σαγιάδας, αλλά να δοθούν λύσεις βάσει των μελετών που θα εκπονηθούν», συμπλήρωσε.
Αναφορά έκανε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, και στη γραφειοκρατία που πρέπει να ξεπεραστεί προκειμένου να προωθηθούν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. «Συμφωνώ με την θέση του Πρωθυπουργού, ότι πρέπει να υπάρχει για μια στάση για την ίδρυση επιχειρήσεων. Πρέπει να αλλάξει η Δημόσια Διοίκηση.. Να προχωράμε άμεσα τα ζητήματα που αφορούν τους ανθρώπους του μόχθου», κατέληξε.
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των τμημάτων ΤΕΙ που οδηγούνται προς κατάργηση, υπογραμμίζοντας ότι η Πολιτεία θα πρέπει να μη λειτουργεί κεντροβαρικά αλλά περιφερειακά και ισότιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: