Τακτικό μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος ο Ηλίας Νάστος

Σε ειδική συνεδρία της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, έγινε η ανακήρυξη νέων τακτικών μελών. Στην Α.ΑΚ.Ε. γίνονται δεκτά μέλη κατόπιν εισηγήσεως και εγκρίσεως από το Διοικητικό Συμβούλιο. Τα κριτήρια χαρακτηρίζονται αυστηρά. Πρόκειται για ανθρώπους από τις Ένοπλες Δυνάμεις, το χώρο των Γραμμάτων και Τεχνών, του Πολιτισμού και γενικά της αποδεδειγμένης προσφοράς στην Α.ΑΚ.Ε., η οποία έχει σκοπό πέραν των άλλων, την ανάδειξη και καλλιέργεια της Αεροπορικής Ιδέας.
Μεταξύ των νέων τακτικών μελών είναι και ο αντιναύαρχος ε.α. ιατρός και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Ηλίας Νάστος.
Ο πρόεδρος της Α.ΑΚ.Ε. αντιπτέραρχος ε.α. Νικόλαος Νόκας απένειμε στον Ηλία Νάστο ειδικό δίπλωμα και το σήμα της Ακαδημίας.
Ο Ηλίας Νάστος στην αντιφώνησή του είπε τα εξής:

Σεβαστοί πατέρες,
Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι,

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο Πτέραρχο ε.α. κ. Νόκα και τα μέλη του Δ.Σ. της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδας για την τιμή που μου κάνανε να αποδεχθούν την πρόταση ώστε από σήμερα να γίνω τακτικό μέλος της.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Λευτέρη Τζόκα που είχε την ιδέα να με προτείνει για τακτικό μέλος της Α.ΑΚ.Ε.
Σήμερα νιώθω ιδιαίτερη χαρά γιατί βρίσκομαι σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον. Με τους υγειονομικούς αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας έχουμε κοινή προέλευση, αλλά και από τη θέση μου σαν Διευθυντής Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ είχα την τύχη να υπηρετήσω με πολλούς αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνανε φίλοι μου.
Σήμερα η ανθρωπότητα περνάει μια πολύ δύσκολη κοινωνική, οικονομική, πολιτισμική και πολιτική κρίση και παράλληλα καταλύονται οι θεσμοί και οι πανανθρώπινες αξίες. Πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε για να περισώσουμε ό,τι μπορέσουμε.
Η Ακαδημία πιστεύω ότι αποτελεί για όλους μας ένα απάνεμο και με δεδομένο το ανθρώπινο δυναμικό της που αποτελείται από εξέχοντα μέλη της κοινωνίας μας, είμαι βέβαιος ότι θα υποστηρίξει τις ανθρώπινες αξίες και θα φέρει εις πέρας το σημαντικό έργο της.

Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε
Με εκτίμηση,
Ηλίας Νάστος
Αντιναύαρχος ε.α-Ιατρός

Φωτο : Ο αντιναύαρχος ε.α. ιατρός Ηλίας Νάστος δεξιά, με τον πρόεδρο της Α.ΑΚ.Ε. αντιπτέραρχο ε.α.
Νικόλαο Νόκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: