Πώς τοποθετήθηκε ο Γιάννης Παπαδημητρίου του ΑΥΡΙΟ στην Επιτροπή Περιβάλλοντος

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου, Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης "ΑΥΡΙΟ" δημοσιοποίησε τις τοποθετήσεις της παράταξης στις ψηφοφορίες χθες της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου: Α. Στα θέματα Η.Δ. 1,2,5,6 και 7 θετική ψήφος, σύμφωνα με την πρόταση της πλειοψηφίας. Ειδικότερα στο θέμα 2 (Προγραμματική Σύμβαση για το Δημοτικό Θέα-τρο Ιωαννίνων) με την παρατήρηση ότι πρέπει να γίνει συζήτηση και στο Περιφερειακό Συμβούλιο για μια νέα πνοή του Δημοτικού Θεάτρου, αναγκαία ύστερα από κακές επιλογές των προηγούμενων χρόνων και στο θέμα 6 (Αιολικό Πάρκο στο Δήμο Πάργας) στην αναβλητική πρόταση, ώστε να γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία.
Β. Στο θέμα Η.Δ. 3 (Λατομείο μαρμάρων στο Δήμο Ζαγορίου).

1. στη διαδικαστική ψηφοφορία : θετική ψήφος στο αίτημα αναβολής της συζήτησης της ΜΠΕ μέχρι να διατυπωθεί η γνώμη του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.
2. στην ψηφοφορία της ουσίας: αρνητική ψήφος (κατά), διότι πρόκειται για απαγορευμένη δραστηριότητα και μάλιστα μεγάλης έκτασης (92 στρέμματα) στη ζώνη διατήρησης οικοτόπων και ειδών του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, η αξία του οποίου θα πρέπει να προστατεύεται και όχι να υποβαθμίζεται.
Γ. Στο θέμα Η.Δ. 4 (Αύξηση δυναμικότητας μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στη Σαγιάδα) αρνητική ψήφος (κατά), διότι επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά η πρακτική της αποσπασματικής συζήτησης των ΜΠΕ κατά μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας ενώ πρόκειται για 28 μονάδες, που βρίσκονται στον ίδιο περιορισμένο θαλάσσιο χώρο, και πρέπει να γίνει συνολική αποτίμηση των επιπτώσεων της αύξησης της δυναμικότητάς τους και της φέρουσας ικανότητας της περιοχής. Εκτός αυτού το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας (έγγραφο με αρ. πρωτ. 3217/3-5-2011) διαφωνεί με το ύψος της ζητούμενης αύξησης και επισημαίνει παραλείψεις στη ΜΠΕ ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η διαβούλευση για το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο των ιχθυοκαλλιεργειών, το οποίο σε κάθε περίπτωση πρέπει να προηγηθεί της συζήτησης των ΜΠΕ.

http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8229:2011-05-19-16-53-04&catid=35:news

Δεν υπάρχουν σχόλια: