ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την λαθρομετανάστευση στην Ηγουμενίτσα με αμέτοχο τρόπο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, μετά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης, σχετικά με τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις, που έχει λάβει η λαθρομετανάστευση στην πόλη της Ηγουμενίτσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Φέραμε και πάλι σήμερα στη Βουλή, με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το θέμα της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, εξαιτίας της «συσσώρευσης» εκατοντάδων παράνομων μεταναστών. Μία πόλη η οποία αποτελεί κεντρική, δια θαλάσσης, πύλη εισόδου επισκεπτών και τουριστών στη χώρα μας, βρίσκεται εγκαταλειμμένη από την κυβέρνηση και παραδομένη «αμαχητί» στους λαθρομετανάστες, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε σε πρόσφατη επίσκεψή μας στην περιοχή.


Για την κατάσταση αυτή, την οποία έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει, ζητήσαμε σήμερα από τον αρμόδιο υπουργό να τοποθετηθεί. Και τί ακούσαμε; Τον υπουργό να κάνει διαπιστώσεις -που έχουμε όλοι κάνει εδώ και καιρό- και να διατυπώνει ευχολόγια. Δυστυχώς, ο κ. Παπουτσής δεν έχει αντιληφθεί την πραγματική έκταση του προβλήματος. Και δεν είναι δυνατόν να αρκείται στα όσα του μεταφέρουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι. Οφείλει να επισκεφτεί την περιοχή, κάτι που δεν έχει κάνει έως τώρα, παρότι πολλές φορές τον έχει καλέσει ο Δήμαρχος της πόλης. Θα συνειδητοποιήσει έτσι, πόσο έκρυθμη είναι η κατάσταση, πόσο αγανακτισμένος είναι ο κόσμος, πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για την περιοχή.
Το πρόβλημα της Ηγουμενίτσας δεν είναι αποκομμένο από τη γενικότερη έκρηξη της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας. Ωστόσο η απάντηση του κ. υπουργού αποδεικνύει ότι και αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση την αντιμετωπίζει με τον ίδιο αμέτοχο τρόπο που αντιμετωπίζει κάθε έκφανση ανομίας, βίας και παρανομίας τους τελευταίους μήνες στη χώρα. Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τους παρανομούντες στην Ελλάδα, είναι η ανοχή των αρμόδιων διωκτικών αρχών, η ατιμωρησία και η αποχή από κάθε είδους επιχειρησιακή ενέργεια που αποτρέπει την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα.
Δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία η γραφειοκρατία που επικαλείται ο κ. υπουργός. Η λύση υπάρχει και βρίσκεται στην πολιτική βούληση. Βούληση την οποία, δυστυχώς, δεν διαθέτει ούτε το υπουργείο, ούτε συνολικά η κυβέρνηση, η οποία επιλέγει, με την πολιτική της, να απαξιώνει το ρόλο και την προσφορά της Αστυνομίας, για ιδιοτελείς πολιτικούς και κομματικούς σκοπούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια: