Για την ψήφο των... ''τουριστών'' και τις αδελφότητες αγάπησε!

Για την ψήφο των…."τουριστών" και τις αδελφότητες αγάπησε και τους απόδημους εξαίρει!
Ο λόγος για τον αντιδήμαρχο Φιλιατών Παναγιώτη Σωτηρίου, ο οποίος πριν λίγο καιρό, μεσούντος του θέρους, είχε στραφεί συλλήβδην εναντίον των αποδήμων.
Μάλιστα τότε τους είχε αποκαλέσει τουρίστες και διατύπωσε την άποψη πως ως τέτοιοι δεν μπορούσαν να έχουν άποψη για τον τόπο τους…
Βέβαια οι αντιδράσεις που ακολούθησαν ήταν πολλές κι ακόμη περισσότερες οι αποδοκιμασίες για τον αντιδήμαρχο.

Έτσι δυό μήνες μετά αναγκάζεται να βάλει νερό στο κρασί του. Κάνοντας την ανάγκη φιλότιμο λοιπόν, καθώς έχουν ψήφο και οι... "τουρίστες", προσπαθεί να αναθεωρήσει και να ανασκευάσει. Αν πείθει και σε ποιο βαθμό θα το κρίνουν οι ίδιοι οι απόδημοι οι οποίοι και έμπειροι είναι και γνώση έχουν.
Αυτή τη φορά ο κ. Σωτηρίου προσπαθεί να ανασκευάσει τη δήλωσή του απαντώντας σε έγγραφη διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Μουργκάνας:

Η επιστολή προς την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, που απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Φιλιατών κ. Παναγιώτης Σωτηρίου, αναφέρει τα εξής:
“Αγαπητή κα Πρόεδρε
Το έργο και η προσφορά των αδελφοτήτων των αποδήμων είναι γνωστή και αναγνωρισμένη από όλους όσους εμπλέκονται με τα κοινά και δραστηριοποιούνται σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο .
Κανείς δεν αμφισβητεί την προσφορά και το ρόλο των ενώσεων των αποδήμων ανά τον κόσμο και την συμβολή αυτών στην ανάπτυξη των πατρογονικών τους περιοχών .
Πρέπει όμως να δεχτούμε ότι κάποιοι, κατά καιρούς ,εκπρόσωποι τους από λάθος ,από απειρία, από άγνοια της υφισταμένης κατάστασης ή του ρόλου τους μπορεί να παρεκτρέπονται και να εμφανίζονται ως αντιπολιτευόμενοι ,μηδενίζοντας το έργο και την καθημερινή παρουσία του Δήμου σε κάθε Τοπική Κοινότητα .
Αυτές τις καταστάσεις ήθελα να καυτηριάσω με τη δήλωση μου και σε καμία περίπτωση να στραφώ εναντίον των Αδελφοτήτων ή πολύ περισσότερο εναντίον των αποδήμων.
Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως θεωρώ τις Αδελφότητες μας , πηγή ελπίδας και άξιο συμπαραστάτη των προσπαθειών του Δήμου μας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και την ανάπτυξη των χωριών μας.”


http://www.vdella.com/aytodioikisi/7155-2013-10-29-20-53-55.html

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τα άτιμα τα ψηφαλακια κάποιοι πουλάνε και τη μάνα τους.
Θα έχουν μετά ενδοιασμούς για το πώς θα πουλήσουν και τον τόπο τους;

Ανώνυμος είπε...

Σταθερή αξία! Στις κολοτουμπες…
Αριβίστες στο τόπο μας υπάρχουν αρκετοί.
Κάποιοι όμως βάλθηκαν να διακριθούν.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Σωτηρίου τις παρεκτροπές καυτηρίασε και όχι τους αποδήμους

Ανώνυμος είπε...

Τις «παρεκτροπές» των αποδήμων καυτηρίασε.
Αν στο «δημοκρατικό» λεξιλόγιο του κ. Σωτηρίου η λέξη «παρεκτροπή» σημαίνει: δεν πρέπει να διαμαρτύρομαι για την κακοδιοίκηση στη τοπική αυτοδιοίκηση, τότε ο κ. Σωτηρίου είναι συνεπής σε αυτά που έχει διδαχθεί.
Βέβαια, σε αυτό τον τόπο ο τελευταίος που πρέπει να μιλάει για «παρεκτροπές» είναι ο κ. αντιδήμαρχος.
Στη πολύχρονη θητεία του, στη τοπική αυτοδιοίκηση, οι «νομότυπες» παρεκτροπές ήταν ειδικότητά του.