Απέκλεισαν το λιμάνι Ηγουμενίτσας για το μεταναστευτικό πρόβλημα

Σε αποκλεισμό της κεντρικής πύλης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας προχώρησαν στις 17.00 το απόγευμα οι φορείς και οι κάτοικοι της πόλης διαμαρτυρόμενοι για το οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους, με κεντρικό σύνθημα: «Ζητάμε λύση για τους κατοίκους και τους παράνομους μετανάστες».
«Θέλουμε από την Κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημα και να δρομολογήσει λύση, γιατί ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του και έχει εξαντλήσει τις αντοχές του», είπε ο Δήμαρχος της Ηγουμενίτσας, Γεώργιος Κάτσινος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατά τον χαιρετισμό του στους συγκεντρωμένους έδωσε το μήνυμα ότι ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την διευθέτηση του ζητήματος λέγοντας χαρακτηριστικά «καλό αγώνα».

Το πρόβλημα δυστυχώς ακούει στο όνομα «άνθρωπος» επισημαίνει η Δήμαρχος Σουλίου, Μπραίμη Σταυρούλα, η οποία βρίσκεται στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατί όπως είπε το θέμα αφορά όλη την Θεσπρωτία.

Η κ. Μπραίμη πρόσθεσε ότι, «η κοινωνία έχει δείξει το ανθρώπινο της πρόσωπο στους μετανάστες, όμως αυτό που συμβαίνει δεν το αντέχει πλέον η περιοχή και πρέπει να παρθούν κεντρικές πολιτικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Να νιώσουν οι κάτοικοι ασφαλείς αλλά και οι μετανάστες να πάψουν να περιφέρονται στους δρόμους πεινασμένοι και σε ορισμένες περιπτώσεις επικίνδυνοι».

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης, είπε ότι, «για ακόμη μια φορά επιδιώκουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα που είναι διαχρονικό. Θα πρέπει να παλέψουμε για την τροποποίηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ. Η κυβέρνηση να ενσκήψει στο πρόβλημα, και για τους μετανάστες και για μας. Ας κάνει η κυβέρνηση ότι έκανε ο Μπερλουσκόνι, να δώσει χαρτιά σε όλους, να δούμε τότε εάν θα μείνουν εδώ».

Ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνα Κώστας Ντάσης, θέλοντας να δώσει μία απάντηση σε όσους κατηγόρησαν για ξενοφοβία και ρατσισμό τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας, μίλησε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ και τόνισε: «Αυτή η κινητοποίηση δεν στρέφεται ενάντια στους μετανάστες. Αφόρα την ποιότητα της ζωής και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, είτε αυτοί είναι μετανάστες, είτε πολίτες του δήμου της Ηγουμενίτσας. Δεν είμαστε ρατσιστές, άνθρωποι εκείνοι, άνθρωποι και εμείς. Ζητάμε από την πολιτεία να μας ακούσει».

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκτιμάται ότι είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων στην Ηγουμενίτσα.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι, επελέγη να γίνει τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, καθώς τότε η κίνηση σε φορτηγά προς την Ιταλία είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: e-igoumenitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: