Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγχώνευσης Μύθος-ΦΙΞ

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον η νέα Ολυμπιακή Ζυθοποιία που προέκυψε από τη συγχώνευση της Μύθος Ζυθοποιία και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Προχθές, ο δανέζικος όμιλος της Carlsberg ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, ενώ την ίδια ημέρα καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η πράξη διαγραφής της Μύθος Ζυθοποιίας, μιας και πλέον η εταιρεία παύει να υφίσταται έχοντας απορροφηθεί από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία.

Βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης η Carlsberg διαθέτει στη νέα εταιρεία το 51% των μετοχών ενώ το υπόλοιπο 49% ανήκει στους μετόχους της παλιάς Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, δηλαδή στον κ. Ι. Χήτο και στους αδερφούς Γκρέκη.
Η νέα εταιρεία διοικείται από επταμελές Εποπτικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον κ. Lars Lehmann, Αντιπρόεδρο τον κ. Ι. Χήτο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Α. Καραφυλλίδη.
Ο κ. Α. Καραφυλλίδης, δήλωσε σχετικά: «Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ξεκινάει δυναμικά τη σεζόν. Με διευρυμένο χαρτοφυλάκιο, μακροπρόθεσμο επενδυτικό σχεδιασμό και ισχυρή παρουσία είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις, να ηγηθούμε των εξελίξεων και να αλλάξουμε τα δεδομένα της εγχώριας αγοράς μπύρας προβάλλοντας παράλληλα τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: