Ποιοι πολιτικοί καλούνται να καταθέσουν για τη Siemens

Αναλυτικά, ο κοινός κατάλογος των προσώπων που συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να κληθούν να καταθέσουν στην έρευνα της Βουλής είναι:
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (2006-2009) Γιώργος Σανιδάς από πλευράς Δικαιοσύνης.
Από πλευράς πολιτικών προσώπων, για το σκέλος της έρευνας που αφορά στις σχέσεις της Siemens με τον ΟΤΕ θα κληθούν οι πρώην υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών, Αν. Μαντέλης και Χρ. Βερελής από το ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από τη Ν.Δ., όπως και ο Επίτιμος Πρόεδρος του κόμματος Κων/νος Μητσοτάκης.
Για τον ΟΣΕ θα κληθεί ξανά ο Χρήστος Βερελής αλλά και ο Μιχάλης Λιάπης από τη Ν.Δ., ενώ για το C4Ι, κλήτευση θα δεχτούν ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου, οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης επί Ν.Δ. Γιώργος Βουλγαράκης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Βύρων Πολύδωρας, όπως και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Μιχάλης Λιάπης θα λάβει και δεύτερη κλήση για το έργο της ψηφιοποίησης των αρχαιoλογικών χώρων, την περίοδο που ήταν υπουργός Πολιτισμού.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Γιώργος Σανιδάς είναι μεταξύ των μαρτύρων στους οποίους συναίνεσε και η Ν.Δ. να περάσουν το κατώφλι της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens.


Δεν υπάρχουν σχόλια: