Υπό κατάληψη ξανά το δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων

Για δεύτερη συνεχόμενη Παρασκευή το δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων βρέθηκε υπό κατάληψη, από ομάδα αντιεξουσιαστών. Οι νεαροί βρέθηκαν στο κτίριο που στεγάζεται το ραδιόφωνο γύρω στις 10.30 το πρωί και αποχώρησαν από εκεί περίπου τρεις ώρες μετά, χωρίς και πάλι να σημειωθούν έκτροπα, ενώ αυτή τη φορά οι αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το δημοτικό ραδιόφωνο θέλοντας να εναντιωθούν στο καπιταλιστικό σύστημα και στην κατάσταση που έχει φέρει στη χώρα, ενώ κάλεσαν όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην αυριανή πορεία για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ενάντια στον καπιταλισμό
Η ομάδα των αντιεξουσιαστών λοιπόν, εισέβαλε γύρω στις 10.30 το πρωί στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, ζητώντας από τους εργαζομένους να αποχωρήσουν, ενημερώνοντάς τους για τις προθέσεις τους.
Αυτή τη φορά οι αντιδράσεις από τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς ήταν πιο έντονες, με το αποτέλεσμα όμως να είναι το ίδιο. Η κατάληψη προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να σημειωθεί και πάλι το παραμικρό.
Οι καταληψίες δεν κρέμασαν πανό έξω από το κτίριο, όπως είχαν κάνει την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά ανάρτησαν ένα δίπλα σε δύο δέντρα που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο.

Διάλογος με τους ακροατές
Καθ' όλη τη διάρκεια της κατάληψης μερικοί από τους αντιεξουσιαστές βρέθηκαν στον «αέρα» του δημοτικού ραδιοφώνου, όπου έκαναν τη δική τους εκπομπή μιλώντας εναντίον του καπιταλισμού και ζητώντας από τους πολίτες να αντισταθούν στα μέτρα της Κυβέρνησης και να συμμετάσχουν στην αυριανή πορεία που θα γίνει με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
Αυτή τη φορά μάλιστα υπήρξε και μεγάλη συμμετοχή από τους ακροατές οι οποίοι τηλεφωνούσαν στο σταθμό και συνομιλούσαν με τους νεαρούς θέτοντάς τους ερωτήματα και κάνοντας διάλογο μαζί τους για το πώς τελικά μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα
neoiagones


Δεν υπάρχουν σχόλια: