Δήλωση Αντώνη Μπέζα

Ο πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Πιστεύω ότι στη Δημοκρατία ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει και να ισχυρίζεται κάθε τι το αντίθετο προς τις δικές μου σκέψεις και απόψεις.
Οι αποδιδόμενοι όμως στο πρόσωπό μου, ακόμη και μετά τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, προσβλητικοί και απέχοντες της αλήθειας ισχυρισμοί, η εμπάθεια, οι υπαινιγμοί και οι χαρακτηρισμοί των εντύπων και των μέσων γενικότερα της εταιρείας «Α. Αναστασίου και Σία Ε.Ε. Ραδιοτηλεοπτικές, Διαφημιστικές και Εκδοτικές Επιχειρήσεις», συνθέτουν ένα πλέγμα ηθικής και κοινωνικής απαξίας, που εντελώς αδικαιολόγητα πλήττει τη θέση μου στη θεσπρωτική κοινωνία και την παρουσία και δράση μου ως πολιτικού και επαγγελματία.


Τα δημοσιεύματα και οι αναφορές των συγκεκριμένων μέσων είναι αντίθετα προς τα ήθη του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, καταπατούν την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία και υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της ανοχής που τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να επιδεικνύουν εξαιτίας της παρουσίας τους στο δημόσιο βίο. Ταυτόχρονα, η γενικότερη δυσφημιστική και διαστρεβλωτική δραστηριότητά τους, υποβαθμίζει το επίπεδο της δημοσιογραφίας στο νομό, συνιστά τροχοπέδη στην πορεία της Θεσπρωτίας προς το μέλλον και αποτελεί ανοικτή πληγή στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος σε τοπικό επίπεδο.
Για αυτούς και μόνο τους λόγους και προκειμένου να αποκαλυφθούν και οι τυχόν πίσω από τη συγκεκριμένη εταιρεία κρυπτόμενοι, κατέθεσα σήμερα αγωγή εναντίον της για ηθική βλάβη.
Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη αποτελεί δικαίωμα κάθε ανθρώπου, που προσπαθεί με εντιμότητα να επιτελέσει το καθήκον του, που ενδιαφέρεται για το αύριο του τόπου του ενώ ταυτόχρονα συκοφαντείται σκόπιμα και στοχοποιείται για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες. Είμαι βέβαιος ότι η αλήθεια θα λάμψει και η όλη λασπολογία θα καταρρεύσει γιατί υπάρχει η Δικαιοσύνη ».


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανοιχτή πληγή για τον τόπο μας ο Αναστασίου;
Τι μας λες βρε Μπέζα;

Τώρα το κατάλαβες;

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια υπάρχει αυτή η πληγή μόνο που τώρα έχει σαπίσει και η μπόχα είναι ανυπόφορη