Δερβίσης στην αλβανική πρεσβεία της Αθήνας

Βέβαιη θεωρείται, μετά την σημερινή ακρόαση από την Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής του αλβανικού κοινοβουλίου, η τοποθέτηση του Ντασνόρ Ντερβίσι (Dashnor Dervishi) ως επί κεφαλής στην αλβανική πρεσβεία της Αθήνας. O κος Ντερβίσι, ακολουθεί διπλωματική καριέρα επί τριάντα χρόνια. Πρώτη πρεσβεία της οποίας ηγήθηκε είναι στο Μεξικό ενώ προς το παρόν είναι πρέσβης της Αλβανίας στο Βουκουρέστι. Ο κος. Ντερβίσι, παρουσίασε στην επιτροπή τους στόχους και της προτεραιότητες της αποστολής:

Ο κος. Ντερβίσι, χαρακτήρισε τον διορισμό του ως ένα σημαντικό καθήκον που αφορά την διεύρυνση της συνεργασίας και την ενίσχυση των γεφυρών που συνδέουν τις δύο χώρες. Ο κος Ντερβίσι είπε πως η τοποθέτησή του ως διπλωματικός εκπρόσωπος της Αλβανίας στην Αθήνα έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι η Ελλάδα αποτελεί στρατηγικό πολιτικό και οικονομικό εταίρο στο πλαίσιο της συνεργασίας σε διμερή, ευρωπαϊκά και άλλα θέματα.
"Η Ελλάδα αποτελεί στρατηγικό εταίρο για την Αλβανία όσον αφορά σε θέματα πολιτικά και οικονομικά, την ευρωπαϊκή συνεργασία και πέρα από αυτά. Ένα από τα κύρια καθήκοντα θα είναι αναβάθμιση των επαφών σε προεδρικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο με σκοπό την εμβάθυνση της συνεργασίας, την αύξηση των εκατέρωθεν επισκέψεων και την ενίσχυση των υπαρχόντων γεφυρών επικοινωνίας", είπε ο κος. Ντερβίσι κατά την παρουσίασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ως προτεινόμενος του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την θέση του πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα
nenanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: