Σκούπα στα μαγαζιά της Γαριβάλδη- Αυτόφωρο για τα τραπεζοκαθίσματα

Η αλαζονική πολιτική του Δήμου βούλιαξε στην Γαριβάλδη….

Έντεκα ιδιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στην οδό Γαριβάλδη οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ύστερα από την επιχείρηση σκούπα που διενήργησε από το πρωί η Αστυνομία. Η κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες από τον Δήμο και η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πέραν του προβλεπόμενου αριθμού, περιέχονται τις παρανομίες που εντοπίστηκαν.
Η επιχείρηση έγινε ύστερα από εντολή του Εισαγγελέα Ιωαννίνων και αξίζει να σημειωθεί ότι Εισαγγελία και Αστυνομία είναι η πρώτη φορά που κινούνται ταχύτατα και αποτελεσματικότατα.

Στην Γαριβάλδη, είχε δημιουργηθεί ένα καθεστώς πλήρους αναρχίας, με αποτέλεσμα να πλήττονται ακόμη και οι επιχειρηματίες που δούλευαν με νόμιμες άδειες. Η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων προς κάθε κατεύθυνση, μετά από διαβεβαιώσεις που μοίραζε η Δημοτική Αρχή, ότι όλα τα τακτοποιηθούν, έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι υπάρχουν ακόμη και καταστήματα που δεν έχουν άδεια λειτουργίας, αλλά άνοιξαν με την ίδια ακριβώς διαβεβαίωση: «Ξεκινήστε και θα τακτοποιηθεί...». Μόνο που τίποτα δεν τακτοποιήθηκε και εκτίθενται οι ίδιοι οι επιχειρηματίες.
Είναι δηλαδή η ίδια αλαζονική πολιτική της Δημοτικής Αρχής που τους εκθέτει.
Είναι γεγονός ότι και στην Γαριβάλδη, όπως και σε άλλες περιπτώσεις όλα θα μπορούσαν να λειτουργούν νόμιμα.
Τα καταστήματα να έχουν τις απαραίτητες άδειες, ο Δήμος να οριοθετήσει τα σημεία για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για την διάθεση κοινόχρηστων χώρων....
Ήταν πάρα πολύ απλό να συμβεί αυτό...
Όμως, για λόγους άγνωστους δεν ακολουθήθηκε η εύκολη οδός. Είτε γιατί κάποιοι ήθελαν να έχουν τους επιχειρηματίες όμηρους, είτε γιατί έπρεπε να εξυπηρετηθούν συμφέροντα, είτε ακόμη γιατί ακολούθησαν την πολιτική του «κάνουμε ότι θέλουμε»!
Μόνο που αυτή την πολιτική την χρεώνονται και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, οι οποίοι όφειλαν από την πλευρά τους να πιέσουν την Δημοτική Αρχή να τους διασφαλίσει τις αδειοδοτήσεις.
Η Δημοτική Αρχή, μετά και την ανακοίνωση που είχε δώσει στην δημοσιότητα την προηγούμενη βδομάδα, περί πλήρους νομιμότητας στην Γαριβάλδη και της μεγάλης αναπτυξιακής πρωτοβουλίας, είναι διπλά εκτεθειμένη. Και απέναντι στους καταστηματάρχες της περιοχής και απέναντι στην κοινή γνώμη.
Αυτό όμως δεν εκπλήσσει κανέναν....
Η ευχάριστη έκπληξη ήταν η άμεση ενεργοποίηση του Εισαγγελέα και η αποτελεσματική κινητοποίηση του Αστυνομικού Τμήματος. Είναι από τις φορές που το αυτονόητο γίνεται άξιο συγχαρητηρίων....
epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: